Hamilelikte cinsel yaşam

Hamilelikte cinsel yaşam

Hamileyken cinsellik yaşamakta hamilelik kadar doğal ve normaldir. Hamileyi takip eden doktoru özel bir sebeple yasaklamadıkça cinselliğin hiçbir zaman yasaklanması gerekmez.

Hamilelikten önce muayene olmak veya fırsat olmamışsa hamilelikte mutlaka en az bir kere vajinal muayene olarak   vajinal enfeksiyonların, vajinada yerleşmiş kütlelerin  hamilelik başındayken tespit edilmesini sağlamak önemli ve gebelik boyunca da yol göstericidir. Muayenede rahim ağzında yara olarak tabir edilen erozyonu yani kronik tahriş zemini -olan hastalarda gebelik süresince azar azar da olsa temas kanamaları olabilir. Eğer vajinal muayene yapılmazsa da bu kanama rahim içi kanamalarla karıştırılacağı için anne adayında gereksiz endişeye yol açar. O yüzden hamilelikte cinsellik kadar vajinal yani jinekolojik muayene  de normaldir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Günay Avcı

Yrd.Doç.Dr. Seçil GÜNAY AVCI, 17 Aralık 1973 tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent ünvanını almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında, Halkalı Kent Hastanesi'nde, Gelişim Hastanesi'nde, Memorial Hizmet Hastanesi'nde, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde görev yapmış olan Yrd.Doç.Dr. Seçil GÜNAY AVCI, mesleki çalışmalarına Bakırköy'de bulunan Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Yrd.Doç.Dr. Seçil GÜNAY AVCI, Türkiye Jinekoloji ve Obstetriks Derneği, Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği, Jinekolojik Endoskopi Derneği, Türk T ...

Etiketler
Jinekolojik muayene
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Günay Avcı
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Günay Avcı
Muğla - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube