Güvenli ellerde cinsel sağlık

Güvenli ellerde cinsel sağlık

Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Estetik ve Rekonstrüksiyon operasyonlarına olan ilgi olarak oldukça arttı. Bu ilgi neticesinde  aklımıza ilk gelen Rhinoplasti (Burun estetiği), Dolgu ve Botox işlemleri  vb. olmak ile birlikte Genital bölge için uygulanan  Estetik ve Rekonstrüksiyon işlemlerine olan önyargılar azalarak talep sayıları oldukça arttı.

Dünya Sağlık Örgütü’ nün “Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.” Tanımı bu operasyonlara olan ilginin tam iyilik haline ulaşmak için olduğunun sanıyorum göstergesidir.

Her insan elbetteki güzel olmak ister. Vücudun tüm organları gibi vulva ve  vajina bölgesi de yaşlanır, onu destekleyen bağ dokusunda zayıflamaya bağlı olarak şekil bozuklukları olur. Bir diğer etken ise zaman ile olan dış etkenler dediğimiz normal yada sezeryan ile doğum, o bölgeye başka sebepler ile uygulanan operasyonlar  vb. dir.

Genital bölge şekil bozuklukları, ilk olarak özgüven eksikliği yaratırken diğer yandan kadının ve dolayısı ile partnerinin  cinsel hayatını ve günlük yaşantısını olumsuz etkilemekte zamanla cinsel isteksizlik, akıntı veya ilişki sırasında anksiyete gibi ciddi sorunlar doğurabilir.

Bu bağlamda en sık karşılaştığımız şikayetler:

Vagen girişinin asimetrik görünümü

Vagen girişinde cerrahi dikiş izlerinin (özellikle Normal Doğum sonrası) kalması

Vagenin gereğinden fazla geniş olmasına bağlı ilişki problemleri

Vagen girişinde ele sert dokuların gelmesi

Vagen ve vulva da aşırı renk farklılıklarının olması

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeni operasyon teknikleri ve yeni birtakım işlemler bu alanda insanlığın hizmetine girdi. Biz de uzman ekibimiz ile IMC Hastanesi bünyesinde, hasta şikayet ve isteği ile birlikte bizim  yapabileceklerimizi değerlendirerek hasta için en uygun işlemi tercih edip gerçekleştirebiliyoruz.

Bu makale 29 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Kavşı

Op. Dr. Berker Kavşı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Taksim Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Berker Kavşı, mesleki çalışmalarına ise şu an Özel IMC Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Genital bölge estetiği
Op. Dr. Berker Kavşı
Op. Dr. Berker Kavşı
Mersin - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube