Gülüş tasarımı (smile design)

Gülüş tasarımı (smile design)

Gülüş tasarımı (Smile Design); kişilerin kendilerini nasıl görmek istediklerine dair estetiği gülüşlerinde hayal ederek diş hekimine aktarması ve diş hekiminin de sanatı ve estetiği birleştirerek hastanın; yüzü, yaşı, teni, dişleri çevre dokuları ve diş etleri gibi durumları göz önünde bulundurularak ideal olan gülüşün belirlenerek uygulanmasıyla sağlanır.

Kliniğimizde yaptığımız tüm protez ve tedavi uygulamalarımızda gülüş estetiği çalışmalarımızı yaparak sizlere en ideal gülüşü kazandırmak için çalışıyoruz.

Gülüş ifadelerinde; sportif gülüşentellektüel gülüş ve çekici gülüş olarak 3 ana başlıkta belirleme sağlanır. Bu gülüşlerin kişilerin yaş, yüz hatları, dişleri, dudakları, dişlerin sıralanma şekli ve yüzün geometrisi de göz önüne alınarak tasarım sağlanır ve ona göre belirlenir.

Sevgiyle ve güvenle gülümseme; karşıdaki kişiye olumlu birçok yansıma geçirirken iletişimi de güçlendirir. Gülme anında kaslar gevşer ve rahat olarak hareket eder. Özellikle içten bir gülümseme etrafa pozitif bir his yayarken ayrıca ortamın daha da huzurlu olmasını sağlar. ‘’Gülümseyerek hayata bakmak’’ sözü de birçok şeyi ifade ediyordur aslında. Mutluluk hormonunun daha fazla salgılanmasına destek olan gülüşler dişlerde estetik görünümle bütünleştiğinde çok daha etkili olur.  Dişlerinde sorun olan ve estetik duruşlu dişlere sahip olmayan kişiler gülmeden kaçınır ve elleriyle ağızlarını kapatırlar. Bir anlamda rahatları da bozularak gerginleşirler. Yani gülmenin tadına da varamazlar.

Dişlerdeki şekil bozuklukları, renk değişikliği, lekelenmeler ve diğer eksiklikler gülmeyi engelleyen bir estetik bozukluk olarak karşımıza çıkar.

Gülüş tasarımı yapılmasındaki amaç; gülmeyi dişlerindeki sorunlar nedeniyle unutan kişilere hatırlatmak ve kazandırmaktır. Psikolojik olarak da çok fazla olumsuzluk yükleyen bu durum kişilerin özgüven eksikliği yaşamasına da etken yaratır.

Diş hekimliği dalında artık birçok diş bozukluğu ile ilgili sorunların çözümü çok kolay bir şekilde gerçekleştirilerek estetik boyutta mükemmel eserler ortaya çıkmaktadır. Estetik diş hekimliği ile ilgili çalışmalarda artık modern teknikler kullanılırken malzemelerde eşsiz diş görünümü yaratacak boyutta mükemmel tasarımları sunmaktadır.

Gülüş tasarımı yapılmasında öncelikle kişinin estetik boyutta tüm yüz hatları incelenir ve ona göre bir analiz yapılarak belli bir taslak oluşturulur. Cinsiyet en önemli ayrıntıdır. Çünkü kadın ve erkeğin farklı anatomiye sahip olmaları yüz hatlarında belirginliklerde de ayrılıklar gösterir.

Bu makale 3 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Zafer Küreğibüyük

Dt. Zafer Küreğibüyük lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bölümünü  başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Dt. Zafer Küreğibüyük, mesleki çalışmalarına ise Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Etiketler
Smile design
Dt. Zafer Küreğibüyük
Dt. Zafer Küreğibüyük
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube