All-on-four implant uygulaması

All-on-four implant uygulaması

All-on-four yani 4 implant ile tek çenede tüm dişlerin sabit bir protez şeklinde tamamlanması işlemidir. genellikle kemik kaybı artmış olan çenelerde, standart 6 implant koyulamayan vakalarda tercih edilir. ve fakat standart 6 implantlı protezlerle eşdeğer mukavemet ve kullanım rahatlığı sağlayabilir. .

  uygulamada en önemli etmen baştan sona digital iş akışı ile çalışılmasıdır.

   B.T. alınarak başlanır ve bilgisayar yazılımları üzerinde uygulama 3 boyutlu olarak planlanır. ve sonrasında planlamaya en yakın olabilen haliyle implantlar hastaya cerrahi operasyon ile aynı seansta uygulanır.  sonrasında ölçü ve diğer protetik aşamalar yine 3 boyutlu tarayıcılar kullanılarak bilgisayar ortamında ve özel yazılımlar ile hazırlanarak uygulama bitirilir.

   bu uygulamalarda hekimin tecrübesi çok önemlidir. çünki her implant markası all-on-four uygulamalar için uygun değildir.  cerrahi uygulamayı yapan hekim aynı zamanda protez aşamasınıda yapabilmelidir.  çünki ugulamayı yürüten hekim sayısı çoğaldıkça sorun ve karmaşada artmaktadır. 

Bu makale 5 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Zafer Küreğibüyük

Dt. Zafer Küreğibüyük lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bölümünü  başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Dt. Zafer Küreğibüyük, mesleki çalışmalarına ise Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Etiketler
İmlant
Dt. Zafer Küreğibüyük
Dt. Zafer Küreğibüyük
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube