Çene eklemi rahatsızlıkları hakkında sorular

Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
27 Eylül 2016414 görüntülenme
Randevu Al
Çene eklemi rahatsızlıkları hakkında sorular

Damaktan diş çıkması neden olur? Ne yapmalıyım?

Çene kemiğinde dişlerin sürmesi için yeterli miktarda yer bulunmaması halinde dişler gömülü kalır. 20 yaş dişleri, üst köpek dişleri en sık gömülü kalan dişlerdir. Üst çenede damaktan sürmeye çalışıp süremeyen köpek dişlerinin ya ortodontik tedavi ile ağıza sürdürülmesi ya da cerrahi olarak çekilmesi gerekmektedir. 

Stres çene eklemi hastalıkları tetikler mi?

Çene eklemi rahatsızlıkları çok büyük oranda diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığıyla birlikte seyreder. Bu alışkanlıklar çoğunlukla strese bağlı olarak artar. Bazı kişilerde parafonksiyon adlı istenmeyen bir alışkanlık olarak da diş sıkar veya gıcırdatır.  

Çene eklemi tedavisi hangi durumlarda yapılır?

Ağız açmada güçlük, kulak önünden yanaklara veya şakaklara yayılan ağrı, çene eklemi içinden ağrı, eklem içerisinden şiddetli ses gelmesi gibi durumlarda çene eklemi tedavisi gerekir. 

Çenem çok ağrıyor. Ne yapmalıyım?

Bir ağız diş çene cerrahisi uzmanı tarafından muayene edildikten sonra uygun tedavinin vakit geçirmeksizin uygulanması gerekir.

Etiketler

Çene eklemi hastalıklarıÇene eklemi rahatsızlığıÇene eklemi hastalığıÇene eklemi ile ilgili problemlerÇene ekleminde bozukluk

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy

Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy

Dr. Dt. Kerem Turgut ATASOY, 1984 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2002 yılında Malatya Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak "Diş Hekimi" ünvanı almıştır. Ardından 2009-2015 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda eğitim görerek "Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Uzmanı" olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.