Gülümsemek

Gülümsemek

Gülümsemek özünde; doğumdan itibaren hem fizyolojik hem de sosyal bir davranış biçimidir. Gülümsemek hem bedeniniz hem sizin için iyi bir enerji kaynağıdır. Sosyal olarak ilişkilerinizi daha köklü zeminlere taşımanın ilk evresi olan gülümsemek aynı zamanda sizin kendinize olan güveninizle ilişkilidir.

Gülümsemeniz ile karşınızdaki insanlara anlattığınız pek çok şey olabilir. Bu anlatımların çoğu karşınızdaki insanda pozitif düşünceler uyandıracağına ,tekrar hatırlandığınızda yüzünüzdeki tebessümle beraber hatırlanacağınıza emin olabilirsiniz.

.insan doğası kendini kötü düşünce ve durumlardan uzaklaştırma eğiliminde olduğundan başka bir insanın düşüncesinde pozitif olarak yer alabilmek demek o kişiye bir adım daha yakın olmak demektir..Bu yakınlık sadece ikili ilişkilerinizle değil,kendinizle olan yakınlığınızın da ilk adımıdır.

Mutluysanız gülümseyeceksinizdir de.

Öyle ki güldüğümüzde vücudumuzdaki stres seviyesi belirli bir şekilde düşmekte , bu düşüşle beraber hastalıklarla savaşan bağışıklık sistemimiz kuvvetlenmekte,daha sağlıklı,dinamik ve doğru karar alma yeteneği artmış,hastalıklara daha dayanıklı,daha az stresli daha sosyal ve daha sevilen bir insan olmanız kaçınılmazdır.

Ancak pek çok insan fizyolojik problemler,yetiştirilme tarzı,doğal olmayan asimetrik gülüş,çürükler,ağız ve dudak yapısı gibi bazı faktörler yüzünden ya gülümsemesini gizlemek,daha az gülümsemek veya hiç gülmemek gibi çözümlerle mutluluklarını iç dünyalarına hapsetmek eğilimindedirler.

günümüzde “gülüş tasarımı” olarak adlandırdığımız çeşitli dental tedavi süreç ve yaklaşımının matematiksel değerle beraber ağız yapınıza,yüzünüze ve kişiliğinize uydurulması olarak açıklayabileceğimiz yeni bir bakış açısıyla Ağızdaki ve dişlerdeki problemler giderilebilir hale gelmiştir.

Var olan problemlerin giderilmesinin ötesinde yeni bir gülümseme,yeni bir ifade ve özgüven dolu yeni bir sosyal yaşam yaratabilmek de mümkün olabilir.

Gülüş tasarımıyla neleri değiştirebiliriz?

Gülüş tasarımıyla her şeyden önemlisi yüz ifadenizin ve gülümsemenizin bize ne söylemek istediğine yön verebilmekteyiz. ön diş kavsindeki bazı dişlerin boyutları,diğer dişlerle olan ilişkileri,dişlerinizin dudaklarınızla olan ilişkileri ifadeniz üzerine pek çok etkisi olmaktadır.

Örneğin ön iki dişinizin boyutu yandaki dişlerinizden biraz uzun olması size daha genç bir ifade kazandırabilir.ya da dişlerinizin hizalarının eşit olarak arkaya kadar uzanıyor olması size daha olgun bir ifade kazandırabilir.dişlerinizdeki beyazlık kişisel temizliğinizin de bir göstergesidir.

Gülüş tasarımında gülümsemenizin doğal olabilmesi için bazı kriterler mevcuttur.

Her şeyden önce yüz şekliniz dişlerinizin şekliyle uyumlu olmalıdır.yüzünüzün köşeli ,yuvarlak veya üçgen şeklinde olması dişlerinizin şeklini de değiştirecektir.

Erkek dişlerinde dişler daha az kavisli daha düz bir yapıdayken bayan dişlerinde dişlerin köşeleri daha yuvarlaktır ve gülme hattı yukarıya doğru kavisli olma eğilimindedir.

Yaşlanmayla beraber diş yüzeylerindeki ;mine aşınmalarını takiben oluşmuş renkleşmeler,diş etlerinin eski yerlerinden daha aşağıda seviyelenmesi dolayısıyla ortaya çıkan daha uzun diş boyutu veya aşınmalar sonucundaküçülmüş diş boyutu, Gülme esnasında asimetrik bir diş dizilimi,diş etlerinizin normalden fazla gözüküyor olması,dudaklarınızın kavsi ve dolgunluğu gülüşünüzü tasarlarken tedavinizi etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Kısacası gülüşünüzdeki en ufak detaylar ,bizlere büyük problemler olma eğilimindedirler. özgüveniniz için tamamlayıcı nitelikte olan gülüşünüzü size özgü bir tasarımla size yeniden kazandırılabilmesi mümkündür.

Günümüzde kullanılan seramik esaslı materyallerle,dişe minimum zararı verecek olan beyazlatma ve kesim yöntemleriyle,diş etlerinizdeki minör cerrahi işlemlerle kısa bir sürede daha enerjik,daha beyaz,daha doğal bir gülümseme yaratılabilmektedir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Kıvanç Permuz

Etiketler
Doğal gülümseme
Dt. Kıvanç Permuz
Dt. Kıvanç Permuz
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube