Göz kapağı düzeltme (bilefaroplasti)

Göz kapağı düzeltme (bilefaroplasti)

Alın ve yüzün total olarak aşağı doğru sarkma eğiliminde olması üst ve alt göz kapağında torbalanmalara ve kırışıklıklara neden olur.

Üst ve alt göz kapağında ileri yaşa bağlı olarak cilt ve cilt altı dokusunda meydana gelen deformasyonlar, torbalanmalar ve kalite kayıplarını düzeltmek için yapılan bir operasyondur.

Kesi alanı alt göz kapağında kirpik kenarıdır, üst göz kapağında göz kapağının katlanma çizgisidir.

Operasyon genel veya lokal anestezi ile uygulanır. Operasyon sonrası hastanın gözü görecek şekilde pansuman yapılır. Hasta 48 saat sonra banyo yapabilir.

Yan etkiler: Şişlik ve morluk görülebilir, bunlar 10-15 gün içerisinde kaybolur.

Operasyon sonrası izler kirpik altında ve gözün katlanma noktasında çok ince olduğu için iz kalmaz noktada görünmezdir.

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Ali Bozkurt

Op.Dr. Mehmet Ali BOZKURT, Antalya Akseki'nin Güzelsu beldesinde doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Antalya Lisesi'nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini de tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.  Bir süre Sağlık Ocağı ve Hükümet Tabipliği yaptıktan sonra, 1989 yılında Ankara Numune Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği'nde ihtisasını tamamlamış ve Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Op.Dr. Mehmet Ali BOZKURT, ihtisasının ardından uzun süre Antalya Devlet Hastanesi'nde ve özel muayenehanesinde görev yapmıştır. Daha sonra Devlet Hastanesi’ndeki görevinden ayrılarak Antalya'da bulunan serbest muayenehanesinde çalışmış olup mesleki çalışmalarına Ofm Antalya Hastanesi'nde devam etmektedir.

Op.Dr. Mehmet Ali BOZKURT evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Op. Dr. Mehmet Ali Bozkurt
Op. Dr. Mehmet Ali Bozkurt
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube