Fazla yağlarınızdan kurtulun

Fazla yağlarınızdan kurtulun

Belli bölgelerde biriken, diyet ve spor ile giderilemeyen ,şekil bozukluklarına sebep olan yağları alarak vücut şeklinin yenilenmesi işlemine liposakşın denilmektedir. Kalıtsal etkilerle, kilo düzensizliğiyle veya yetersiz spor sebebiyle vücudun belirli bölgelerinde biriken yağlar sağlığı yerinde olan kişilerin egzersizle bile düzeltilemeyebilir. Bu durumda kanüller yardımı ile cilt altı yağların negatif basınç ile alınması olan liposakşın yapılabilir.

Yağ aldırma estetiği (liposakşın) için uygun olan adaylar kimlerdir?

Liposakşın ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Anestezi için sorun yaratacak sağlık problemi olmayan hastalar, cilt tipi ve kas yapısı uygun olan hastalar ve beklentisi gerçekçi olan hastalar ameliyat için uygundur.

Liposakşın hangi bölgelere uygulanabilir?

Karın ve bel bölgesi

Üst kol

Popo

Meme

Yüz ve yanaklar

Çene ve boyun

Uyluklar

Bacakların iç kısımları

Liposakşın neleri düzeltmez?

Ciltte olan sarkmaları,selüliti ve aşırı kilo problemini gidermede liposakşın kullanılamaz.

Liposakşın estetiği nasıl yapılır?

Liposakşın öncesi vücutta yağların fazla olduğu yerler belirlenerek bu alanlar işaretlenir. Anestezi ardından ciltte küçük ve belirgin olmayacak şekilde kesiler açılarak ameliyat bölgesi hazırlanır. Açılan bu kesilerden travmanın ve kanamanın azalması için sıvı solüsyon enjekte edilir. Açılan kesilerden kanüller yardımıyla bölgede bulunan yağlar negatif basınç ile çekilir. Ameliyatın süresi yağ oranına göre değişiklik gösterir. Uygulamanın etkisinin kalıcı olması için kilo almayı engelleyici olarak önerilen diyet ve egzersizlere uyulmalıdır.

Liposakşın sonrasında iyileşme nasıl olur?

Ameliyat sonrası hastanın bir gece sonrasında taburcu olması uygundur. Ameliyat sonrasında geçici olarak oluşacak ciltte hassasiyet, şişlik ve morluklar doğaldır. İlk gece olası ağrılar ağrı kesiciler ile giderilebilecektir.Ameliyat sonrası korse kullanımına dikkat edilmelidir ve 4-6 hafta süre ile mutlaka kullanılmalıdır.Bir hafta sonra sosyal hayata dönülebilir ama egzersiz için 1 ay beklenilmesi önerilmektedir.

Şişliklerin tamamen kaybolması hastanın cildine göre değişebilecek olup genellikle 2 aya kadar sürecektir. Şişliklerin tamamen inmesi sonrasında vücut yeni şeklini kazanmış olacaktır fakat, uygulamanın etkisinin kalıcı olması için kilo almayı engelleyici olarak önerilen diyet ve egzersizlere uyulmalıdır. Operasyon sonrası alınacak kilolar uygulamanın etkisinin kaybolmasına sebep olur.

Liposakşın ameliyatının riskleri nelerdir?

Ameliyat sonrası deride dalgalanma, pigmentasyon dengesizliği, sinir hasarı sonucu his kaybı, ciltte renk değişimi ve şişlik olması mümkündür. Yara yeri iyileşme problemleri, kanama ve enfeksiyon riski vardır. Yağ embolisi riski ameliyat sonrası erken mobilizasyon ve varis çorapları ile aza indirilmeye çalışılmaktadır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müge Sevindik

Op. Dr. Müge SEVİNDİK, 1985 yılında Isparta'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2009 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2016 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamlamış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık tezini "Sıçanlarda Mikroakım Stimülasyonu ve Sinir Büyüme Faktörü ile doku rejenerasyonunun Gösterilmesi" üzerine yaptı. Aynı konulu çalışma 2017 yılında EURAPS (Europian Association of Plastic Surgeons) İtalya-Pisa kentinde sunuldu. Uzmanlık eğitimi sonrası devlet hizmeti görevlendirmesi ile Yalova Devlet Hastanesi'nde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde 2016-2018 yılları arasında çalıştı. Op. Dr. Müge SEVİNDİK, yurtiçi ve ...

Etiketler
Liposakşın
Op. Dr. Müge Sevindik
Op. Dr. Müge Sevindik
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube