Genital estetik nedir? genital estetik hangi durumlarda yapılır?

Genital estetik nedir? genital estetik hangi durumlarda yapılır?

Dünya Sağlık Örgütü; cinselliği, insanın duygusal, sosyal ve fiziksel yönlerinin kişiliği, iletişimi ve aşkı zenginleştirici etkilerinin bileşimi olarak açıklıyor. (World Health Organization. Developing sexual health programmes. 2010)

Kadın bedeninin doğum ve zamana bağlı deformasyonları nedeniyle estetik cerrahi yardıma koşuyor. Sağlıklı bir cinsel hayatın sağlıklı bedenden geçmesi nedeniyle özellikle doğum süreçlerinde yıpranan ve değişen vücut formları kadında özgüven eksikliğine neden olabiliyor. Özgüven eksikliğinin getirdiği mutsuzluklar ise yakın çevresini olumsuz etkiliyor.

Hem anne hem eş!

Örneğin, gebe kadın son 3 ayında belirgin şekilde büyüyen karnı ve göğüsleri nedeniyle kendini güzel hissedemez, bu psikolojik duygu eşe de geçer. Erkek de kadını sadece anne olarak algılamaya beynindeki kadın resmini kaybetmeye başlar. Bu durum doğum sonrası kadında oluşan fiziksel deformasyonlar nedeniyle daha da artabilir ve çiftin ilişkisini tehdit eder duruma gelebilir. İşte tüm bu nedenler kadın için estetik cerrahinin özellikle genital ve göğüs estetiğinin önemini ortaya çıkartıyor.

Genital Estetik Nedir?

Genital Estetik Cerrahisi, genital organların (cinsel organların) estetik cerrahisidir. Bu organlarda meydana gelen estetik ve fonksiyonel problemlerin yarattığı yıkıcı etkileri cerrahi ya da cerrahi olmayan yollarla çözümleyerek hastanın sağlıklı ve mutlu şekilde yaşamına devam etmesini sağlıyoruz.

Genital Estetik Hangi Durumlarda Yapılır?

Genital estetik, cinsel organların şeklinden, görünümünden ve işlevinden memnun olunmaması halinde devreye girer. Hastaların ilk muayenelerinde ayrıntılı bir değerlendirmeyle cinsel fonksiyon bozukluğu olup olmadığı incelenir. Bu hasta grubunda eğer gerek görülürse psikolojik değerlendirme ve tedavi seçenekleri de uygulanabilir. Bu problemlerin bir kısmını Estetik Plastik Cerrahi girişimleri ile düzeltmek mümkündür. Genital estetik problemleri kadınlarda kimi zaman cerrahi girişimlerle kimi zaman klinik uygulamalarla tedavi edilebilirler.

Cerrahi işlemler nelerdir?

·       Yağ enjeksiyonları: Cinsel organlarda kilo alıp verme ya da yaşlılık süreciyle ilintili olarak yağ dokusunu kaybetmesi ile şekil bozukluğu oluşur. Vücuttan alınan yağ dokusu büyük dudaklar ve pubik alana (kasık üstü) verilir. Böylelikle dolgun ve genç bir görünüm elde edilir.

·       Labioplasti: Sarkık ve uzun iç dudaklar, estetik açıdan kötü bir görünüm oluşturur, hem de cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açabilir. Uzun iç dudaklarla cerrahi bir işlemle küçültülebilir.

·       Vajinoplasti: Vajenin cerrahi müdahale ile daraltılması işlemidir.  Doğumlar sonrasında vajina duvarları elastikiyetin kaybeder ve gevşer. Bu gevşeme sonucunda kadın cinsel birleşme sırasında partneriyle problem yaşayabilir. Cerrahi olarak vajen daraltılarak bu sorun giderilir.

·       Kızlık Zarı Onarımı: Kızlık zarı denilen hymen küçük bir cerrahi işlemle yeniden onarılabilir, bu işleme Hymenoplasty denir.

Erkekler için de çözümler var!

Erkek genital estetik cerrahisinde hastanın başvuru nedeni çoğunlukla penis kısalılığı ve inceliği olarak karşımıza çıkar. Bu şikâyetlerin varlığı hem fonksiyonel olarak (vajen içinde dolgun hissedilmesi) hem de görünüm olarak (erojen algı da önemli) erkek hasta grubumuzda özgüven eksikliği, cinsel birleşme sırasında yetersizlik ve bunun sonucu olarak psikolojik problemlere varan şikâyetleri ortaya çıkarmaktadır.

Penis uzatma ve penis kalınlaştırma işlemleri  ile hastanın mutlu bir cinsel hayata geri dönmesini sağlıyoruz.

 

Cerrahi olmayan işlemler nelerdir?

·       G-noktası enjeksiyonları: Halk arasında orgazm aşısı olarak bilinen bu yöntemle vajen duvarında sinir ağından zengin olan bölgesine hyaluronik asit enjeksiyonu uygulanır. Uygulanan bu dolgu ile G noktasının belirginleşmesi ve orgazmın daha güçlü ve yoğun yaşanmasına neden olur.

·       Renk açma işlemleri: Genital bölgesi aşırı koyu renkli olan kadınlarda kimyasal soyma veya lazer yöntemi ile renk açılması sağlanmaktadır.

·       Radyofrekans  ile cinsel organ estetiği: VIVEVE klinik şartlarında uygulanabilen ağrısız vajina gençleştirme ve sıkılaştırma tekniğidir. Aynı zamanda bu teknik kadının cinsel ilişki sırasında haz alamama ve orgazm olamama gibi problemlerini gidermektedir. Bu yöntem ağrısız,  kısa süreli ve basit olması nedeniyle cerrahinin yerini almıştır. Doku iyileşmesinde hiç bir sıkıntı çekilmemesi, sadece çok az belli belirsiz bir vajinal akıntı olması da tekniğin tercih nedenidir.

 

Genital estetik uygulamalarının yaygınlaşması pek çok kadının ve erkeğin daha mutlu bir hayat sürmesine katkıda bulunmaktadır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu

Op. Dr. Serdar Bora BAYRAKTAROĞLU, 1980 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini tamamlamasının ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı'nda başlamış olduğu tıp eğitimini 2005 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2005 yılında Şişli Etfal Hastanesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde başlamış olduğu ihtisas eğitimini 2011 yılında tamamlayan Op. Dr. BAYRAKTAROĞLU, aynı klinikte Micro Cerrahi ve El Cerrahisi eğitimini de tamamlamıştır. 2009 Ocak - Haziran aylarında California-LA' Fasyal Plastik Cerrahi Enstitute of Facial Paralyses Kliniği'nde yüz estetiği üzerine staj yapmıştır. Tezini mikrovasküler alanında veren Op. Dr. BAYRAKTAROĞLU, 2011 yılından günümüze Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2014 yılından beri Yeditepe Üniversitesi ...

Etiketler
Genital estetik
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube