Endolift yöntemi nedir?

Endolift yöntemi nedir?

ENDOLİFT YÖNTEMİ

Son yıllarda estetik cerrahi teknolojisinde giderek yenilenen bir yöntemdir. Ataçlama yöntemi olarak ilk önce isimlendirildi. Fakat bu yöntemin sonuçlarının kısa süreli olduğu görülerek devam edilemeyen bir yöntem oldu.

Artık askılama yönteminin 3. jenerasyonu geliştirildi.Genel olarak bu yönteme ilk başlayan kişiler olarak endolift yöntemi adını verdik.Eskiden askılama yöntemi ile sonuç alma 6 ay – 1 yıl kadar sürerken  endolift yöntemiyle bu süre 4-5 yıla çıkarıldı.

KULLANIM ALANLARI

Yüz ve vücuttaki tüm sarkma ve düşüklüklerde kullanılabilmektedir. En büyük avantajı endolift materyallerinin kesmeden ve dikiş atmadan özel bir aletle ataç ipinin cilt altına yerleştirilmesi büyük bir avantajdır.Kesi yapılmadığı için iyileşim dönemi çok kısa olmaktadır.Uygulanan bölgedeki şişlik, kızarıklık, morluk minimaldir. Bazı bölgelerde saç bölgesi, kulak arkası yada vücudun kapalı bölgeleri olduğu için dinlenme gerekmemektedir.

Özelikle şakak, alın germe, kalça kaldırma , çene büyültme işlemlerine ilk başlayan olmaktan ayrıca keyif alıyorum. Özellikle genç ve sorunun yeni başladığı kişilerde muhteşem sonuçlar alıyoruz. Lokal anesteziyle yapılıyor.

Yüzde zamanla ailesel veya ani kilo alıp verme sonrasında sarmalarla karşılaşılır. Şakak, alın, kaş, elmacık kemiği bölgesi, ağız çevresi, çene altı ve boyun alt kısmındaki sarkmalara uyguluyoruz.Uygulamada 4-5 yıl içinde kendiliğinden vücuttan eriyerek yok olan ve vücuda zararı olmayan materyaller kullanıyoruz.destek için 4-5 yıl sonrada sarkma hızını yavaşlatması amaçlı kalıcı birkaç metaryalle destekliyorum. Bu malzemede vücudun kabul ettiği, By-Pass operasyonunda damar dikmek ve fıtıkları onarmak için kullanılır.

Kaş kaldırma, şakak, alın germe ve çene büyütme işleminde aynı gün normal hayatınıza dönebilirsiniz. Boyun germede, yüzün orta bölümü ve boyun bölgesinde 3-4 günlük şişlik ve kızarıklığın geçmesi için iyleşim dönemi vardır.

BURUN ESTETİĞİ

Son yıllarda sıklıkla uyguladığım bir yöntem. Özellikle burun üstü kemeri çok olmayan, burun uçu düşük ve kalın, burun kanatları geniş kişilerde, lokal anestezi altında 15-20 dk. da uygulanıyor.Burun üstünde 3-4 gün bant bulunuyor. Uygun kişilerde kalıcı çözümdür. Burnunda şekil değişikliği çok istemeyen kişilerde uyguluyoruz.

KALÇA KALDIRMA 

Bu yöntem kalçasında yapısal veya zamanla düşme ve yana doğru genişleme olanlarda uygulanıyor. Bu yöntemle büyük bir kesi veya iz olmadan, kalçada hem kaldırma hem de genişlik toplanarak dolğunluk kazandırılmaktadır. İşlem 30 dk. sürüyor.2-3 günlük dinlenme yeterlidir.Eski yöntemlerde olduğu gibi kalça üzerine oturmama gibi bir zorunluluk yoktur. Bu yöntemde sadece 4-5 yıl içinde kendiliğinden eriyen bir mataryel cilt altına yerleştirilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Burun estetik ameliyatlar
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube