Genital bölge estetiği nedir, nasıl yapılır ?

Genital bölge estetiği nedir, nasıl yapılır ?

1 – Vaginoplasty ( vagen daraltma )

2 – Labioplasty ( küçük dudak estetiği)

3 – Klitoroplasty ( klitoris estetiği )

4 – Hymenoplasty ( kızlık zarı tamiri )

Vaginoplasty Neden Yapılmaktadır ?

Özellikle normal doğumlardan sonra vaginada şekil bozukluğu ve genişleme olmaktadır. Oluşan şekil bozukluğu ve genişlik kadınlarda cinsel tatminsizlik ve isteksizlik yapmakla beraber erkekte de cinsel ilişki sırasında duyulan hazzın azalmasına neden olmaktadır. Vaginoplasty ile vagen daraltılarak bu sorunların önüne geçilmiş olmaktadır.

Vaginolplasty Nasıl Yapılmaktadır ?

Genel anestezi ile yapılabildiği gibi sedasyon destekli lokal anesteziyle deyapılabilmektedir. Ortalama 30 dakika süren cerrahi bir işlemdir. Bu işlem ile vagenin gevşemiş ve fonksiyonu bozulmuş olan kasları onarılırken fazla olan mukoza dokusu çıkarılmaktadır. Böylece vagen kanalı da daraltılmış olur.

Labioplasty Nedir ve Nasıl Yapılır ?

Kadın genital bölgede bulunan labium minuslara (küçük dudaklar) yapılan cerrahi operasyonlardır. Bazı kadınlarda labiumlar normalinden büyük, uzun, sarkık veya iki labium arasında büyüklük farkı olmaktadır. Bu durum vagen dış görünüşünü etkilemekle birlikte bazende kadınlarda cinsel haz noktası olan klitorisin üzerini kapatarak haz duyusunun azalmasına neden olmaktadır.

Labiumlara yapılan cerrahi operasyonlar vagen dış görünüşünün daha genç ve diri hale gelmesini sağlarken cinsel fonksiyon bozukluklarını gidererek ilişki sırasında haz duyusunun artmasını sağlamaktadır.

Labiumların Küçük Olması Herhangi Bir Sıkıntı Yaratır Mı ?

Bazı kadınlarda labiumlar olduğundan daha büyük olabileceği gibi bazılarında ise olduğundan daha küçük olabilmektedir. Bu durum herhangi bir cinsel fonksiyon bozukluğuna neden olmaz. Sadece vagen dış görünüşü nedeni ile psikolojik olarak kadınları mutsuz 

Genital Bölgeye Yağ Enjeksiyonu Yapılır Mı ?

Özellikle zaman içerisinde genital bölge çevresindeki mons pubis denen alandaki yağ dokusunda azalmalar olabilmektedir. Aynı şekilde labiumlarda (dudak kısımlarında) da değişik nedenlere bağlı olarak küçülme ve incelmeler görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda liposuction ile alınan yağ dokusu bu alanlara enjekte edilmektedir. Böylece çok daha diri ve dolgun bir görünüm sağlanmaktadır.

Özellikle yağ dokusunun fazla olduğu durumlarda ise bu bölgeye yapılacak liposuctionlarla da genital bölge estetiği sağlanmış olmaktadır.

 Klitoroplasti

Kadın genital bölgesinde bulanan klitoris kadınların cinsel ilişki sırasında haz duyusunun yaşanmasına yardımcı olan organdır. Bu nedenle klitorise yapılan cerrahi müdahaleler klitorisin dış görünüşünü düzeltirken, haz duyusunun da arttırılmasını sağlamaktadır.

Hymenoplasty Nedir ?

Kızlık zarının onarımıdır. Sedasyon destekli lokal anestezi altında kolayca uygulanan bir operasyondur. Aynı gün 2-4 saat sonrasında taburcu olunabilir ve normal yaşantıya dönülebilir.

Penis Uzatma ve Kalınlaştırma Nasıl Yapılır ?

Penisin normal boyutundan daha kısa ve ince olması kişide cinsel fonksiyon bozukluklarına ve psikolojik yönden rahatsızlığa yol açar. Bu gibi durumlarda penis kökünden yapılan küçük bir insizyon ile asıcı bağ (suspensory ligamente) dediğimiz bağa müdahele edilerek penis boyu uzatılabilir. Kişinin kendisinden alınan doku transferleri ile de penis kalınlaştırılabilir.

Penisin Boyunun Uzatılması İle Ereksiyon Halinde Penis Boyu Değişir Mi ?

Cerrahi operasyon ile penis uzaltılması penisin dinlenik halde boyunun uzamasına yardımcı olur. Bu nedenle ereksiyon halindeki penis boyu değişmez.

Genital Bölge Estetiği Ameliatlarına Başka Ameliyatlar Eklenebilir Mi ?

Genital bölge estetiği ameliyatları sırasında uygun hastalara yüz germe, göz kapağı, meme küçültme veya büyütme, karın germe, liposuction ve diğer estetik ameliyatlar aynı seansta tek bir anesteziyle kombine olarak yapılabilmektedir. Böylece tüm ameliyatlar için ayrılacak ortak bir sürede iyileşme tamamlanmış olmaktadır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Deniz Küçükkaya

Op. Dr. Deniz KÜÇÜKKAYA, 1977'de Zonguldak'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimini ise, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Gölcük Asker Hastanesinde Plastik Cerrahi uzmanı olarak askerlik hizmetini yerine getirmiştir. Sonrasında Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamlamıştır. Mecburi hizmeti sırasında Denizli’ de estetik cerrahi ameliyatlarını oldukça sık yapmış ve bu konuda basın ve halk tarafından yoğun ilgiyle takip edilmiştir.  Op. Dr. Deniz KÜÇÜKKAYA, çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmekte olup, evli ve iki çocuk babasıd ...

Etiketler
Genital bölge estetiği
Op. Dr. Deniz Küçükkaya
Op. Dr. Deniz Küçükkaya
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube