Burun estetiği (rhınoplasty) ve sık sorulan sorular

Burun estetiği (rhınoplasty) ve sık sorulan sorular

Rhinoplasty (Burun Estetiği) ülkemizde en çok uygulanan estetik ameliyatların başında gelmektedir. Travma veya doğuştan nedenlerle burunun fonksiyonel ve estetik sorunlarının çözümünü sağlayan bir ameliyattır.

Kimler estetik burun ameliyatına aday: büyük burun yapısına sahip olanlar, burun ucu geniş ve düşük olanlar, burun ucunda ve sırtında eğrilik olanlar ile burun sırtında kemeri olanlar, estetik ve fonksiyonel burun ameliyatlarında eş zamanlı olarak burundan nefes almaya engel olan sorunlarda başarı ile düzeltilir. Burundan nefes alamamaya neden olan faktörler ise burnun(septum) eğriliği, konka büyümesi ve burun valv darlığı gibi nedenlerdir. Bütün bu nedenler burun ameliyatında başarı ile düzeltilip nefes alma sağlanmaktadır.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINDA DOĞAL GÖRÜNÜM ELDE EDİLEBİLİR Mİ?

Tamamen doğal ve aşırılıklardan uzak bir estetik burun ameliyatı hedefimizdir. Burun ucnun aşırı kaldırılması eskiden doğal olmayan sonuçlara neden olmaktaydı. Ayrıca burun sırtının aşırı küçültülmesiyle küçük ve kalkık burunlar yapılmaktaydı. Ancak her yüz tipine farklı burunlar uygundur. Her yüze aynı burun tipini yapmak güzel olmayan sonuçlara neden olmaktadır. Hastalarımın yüzlerine uygun doğal ve güzel burunlar ortaya çıkarıyorum.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINI KİME OLMALIYIM?

Burun estetiği konusunda deneyimli ve yetenekli Plastik ve Estetik Cerrahi uzmanına olmalısınız.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINDA AYNI ZAMANDA NEFES ALMA SORUNLARIM DÜZELEBİLİR Mİ?

Kesinlikle evet. İkisini bir bütün olarak değerlendiriyoruz ve burun estetiği ameliyatında burundaki nefes alma problemlerini de çözüyoruz.

BURUN ESTETİĞİNDE HASTANEDE KALIŞ SÜRESİ NE KADAR?

Sadece bir gece hastanede geçirmektesiniz. Ameliyatın tipine göre bazen hastanede yatış gerekmemektedir.

BURUN ESTETİĞİNDE İYİLEŞME KAÇ GÜNDE GERÇEKLEŞMEKTE?

Üç gün sonra gündelik hayatına dönebilir, 7-10 gün arasında ise iş hayatına geri dönebilirler.

BURUN ESTETİĞİNDE AĞRI VE MORARMA OLMAKTA MIDIR?

Burun estetiğinde ağrı genellikle ameliyattan sonra aynı gün içerisinde olmakla birlikte hastanede ağrı kontrolü ile bu dönemi ağrısız olarak geçirmektesiniz. Burun estetiğinde morarma uygun teknikler artık daha az ve belki hiç olamamaktadır.

TAMPONSUZ BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI OLABİLİR MİYİM?

Tamponsuz burun estetiği ameliyatını bazı durumlarda uygulamaktayız. Ancak bazı durumlarda silikon splintler kullanmaktayız.

SAĞLIK SİGORTAM BURUN AMELİYATINI KARŞILAMAKTA MI?

SGK, fonksiyonel (burundan nefes alamama) nedenlerle olan burun ameliyatlarını karşılamakla beraber, burun estetiği ameliyatlarını karşılamamaktadır.

BURUN AMELİYATLARININ ÜCRETLERİ (FİYATLARI) NE KADARDIR?

Burun ameliyatlarının fiyatları duruma, yapılacak ameliyatın tipine ve hastanın sağlık sigortasının olup olmamasına göre değişmektedir. Fiyatlar 2000tl ile 5000 tl arasındadır. Ancak ikinci ve üçüncü kez ameliyat olacak hastalarımızda bu fiyatlar artmaktadır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Süleyman Altınkaya

Op. Dr. Süleyman ALTINKAYA, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kars Devlet Hastanesi, Magnet Hastanesi, Simetri Estetik gibi birçok kurumda Plastik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmış olan Op. Dr. Süleyman ALTINKAYA, mesleki çalışmalarına şu anda Mersin'de bulunan VM Medical Park Mersin Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Burun estetiği konusunda merak edilenler
Op. Dr. Süleyman Altınkaya
Op. Dr. Süleyman Altınkaya
Mersin - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube