Gece alt ıslatması

Gece alt ıslatması

Çocukların altını ıslatması ebeveynler için zor, çocuk için de üzücü bir durumdur.

Bazen altta yatan bir hastalık, bazen genetik, bazen de tuvalet eğitiminin yanlış verilmesi, gündüz bezi bırakıp, gece bezlemeye devam edilmesi, yatarken su ya da süt verilmesi ... gibi sebeplerle çocuk gece yatağına işeyebilir.

Böyle bir durumda mutlaka doktorunuza başvurun. Doktorunuz kan şekeri, böbrek fonksiyon testleri, ayrıntılı ultrason , idrar tahlili... gibi bir dizi inceleme yapacaktır.

İnceleme sonucu " Primer Enürezis Nokturna" dediğimiz gece işemesi tanısı konulursa 5 yaş altında ilaç tedavisi önerilmez. Bu durumda çocuğunuz gündüz yeterli su tüketsin, iki saatte bir tuvalete giderek çişini yapsın, akşam sıvı kısıtlaması yapın, yatarken süt veya su vermeyin, uyuduktan 1 saat sonra tuvalete götürün, sabah kuru kalkarsa övün ama ıslak kalkarsa ,azarlamayın. Zamanla düzelecektir.

Bu makale 15 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan

Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan, 1995 yılında Uludağ  Tıp Fakültesi'nden başarı ile mezun olmuştur. 2001 yılında  Ankara Dışkapı  Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını almıştır.  Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan, 25 yıllık Çocuk Hastanesi tecrübesine sahiptir.

 

Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan, şuan da mesleki çalışmalarına Özel Medicabil Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Gece alt ıslatması
Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan
Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan
Bursa - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube