Bağırsak sağlığı

Bağırsak sağlığı

Çocuğunuzda kilo artışı, sivilce, reflü,gastrit, anksiete, kaygı bozukluğu, karında gaz ve şişkinlik gibi bulgular varsa ; bu durum abur- cubur, fast-food, paketli hazır gıda, şekerli beslenme, duyarlı olduğu gıda ile beslenme sonucu bağırsak duvar yapısının bozulması ve geçirgenliğin artaması ya da bağırsaklarda zararlı bakteri ve mantarların aşırı çoğalmasına bağlı olabilir.

Bu durum tedbir alınmadığı takdirde ilerleyen yaşlarda depresyon, kaygı bozukluğu,diabet,allerjik hastalıklar, Hashimato, MS gibi otoimmün hastalıklar,Alzheimer, kanser gibi önemli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sağlığın temelleri çocuklukta hatta anne karnında atılır.Hem kendimiz hem de çocuklarımızda temiz ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirelim.
Acele ile yenen fast-food, salamlı sosisli sandwiçler, gazlı içecekler, şekerli yiyecekler vücutta bağırsak sağlığını bozarak kronik bir enflamasyona sebep olur. Mümkün olduğunca ev yemekleri yenmeli, çocukların okul kantinlerinden zararlı yiyecek-içecek almaları engellenmelidir.

Bu makale 14 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan

Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan, 1995 yılında Uludağ  Tıp Fakültesi'nden başarı ile mezun olmuştur. 2001 yılında  Ankara Dışkapı  Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını almıştır.  Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan, 25 yıllık Çocuk Hastanesi tecrübesine sahiptir.

 

Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan, şuan da mesleki çalışmalarına Özel Medicabil Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Bağırsak sağlığı
Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan
Uzm. Dr. Serap Bozkurt Kalkan
Bursa - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube