Gebelerin uzak durması gerekenler

Gebelerin uzak durması gerekenler

Alkol:  Kanıtlanmış güvenli bir alkol kullanım miktarı yoktur, annenin aldığı alkol plasenta yoluyla bebeğe geçebilir. Düşük vakalarına, düşük doğum ağırlığına, çok yoğun kullanımda fetal alkol sendromuna yol açar.

Sigara: Ne kadarının zarar verdiğini bilmediğimiz için gebeler bir tane bile sigara içmemelidir.Düşük doğum ağırlığı, erken doğum , bebekte astım, solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Anne sütünü azaltır, koku ve tadını değiştirebilir.

Hazır paketli gıdalar; cipsler, bisküviler, kekler vb market raflarında gördüğümüz gıdaların hiç bir besleyici değeri olmadığı gibi gebenin gereksiz kilo almasına yol açarlar, içeriklerindeki katkı ve koruyucu maddeler zararlıdır.

Gazlı içecekler, hazır soğuk çaylar, hazır paketli meyve suları; çok miktarda şeker ihtiva ederler, hiç bir besleyici değerleri yoktur.

Sosis, Salam ; İçeriklerinde koruyucu maddeler vardır, besleyici değerleri yoktur.

Kızartılmış , tütsülenmiş gıdalar, pişirme şekillerinden ötürü zararlı maddeler ihtiva ederler.

Kahve, çay tüketimi; Hazır kahveler tüketilmemelir, günde bir fincan türk kahvesi yada filtre kahve tüketilebilir, günde 2 bardak çok açık çay tüketilebilir.

Bu makale 7 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evrim Aydın

Op. Dr. Evrim AYDIN, 1 Mart 1977 tarihinde Denizli'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapmış Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur.

2004 - 2007 yılları arasında Isparta Hastanesi'nde, 2007 - 2017 yılları arasında Özel Bursa Çekirge Doruk Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Evrim AYDIN mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Gebelik
Op. Dr. Evrim Aydın
Op. Dr. Evrim Aydın
Bursa - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube