Ftc terapi

Ftc terapi

Son yıllarda popüler olan, iple asma yöntemidir.

Uygulaması son derece kolaydır. Uygulama sonrası ödem ve morluk olmaması nedeniyle vakanın işten izin alması gerekmez. Sosyal hayatına hemen devam eder. Muayenehane şartlarında lokal anestezi ile yapılabilir. Hastane ortamı gerektirmez. Cilde uygulandığında ameliyatla gerilmiş gibi bir görünüm vermemesi büyük avantajdır. Böylece çevredeki meraklı gözlerden saklanma olanağı tanır. Uygulama yapıldığı anda, sonuç görülebilir. Uygulama sırasında hastanın da elinde ayna ile işlemi takip edebilmesi ve fikir verebilmesi, koopere olması açısından fayda sağlar. Aynı anda birçok estetik işlemle birlikte yapılabilmesi, bu yöntemin giderek yaygınlaşmasını sağlamaktadır. FTC yönteminde, cildin asılacak ve kırışıklıkların giderileceği yerlerine özel PDO iplikler yerleştirilir. İplik gerilince deriyi çeker ve istendiği kadar gerer. Hastanın 1-2 gün kadar yemek yerken, konuşurken, mimik yaparken dikkatli olması uygulamanın
kalıcı sonucunu olumlu etkiler.

İplikle Ameliyatsız Cilt Germe Yöntemi

Güvenli absorbsiyon sağlayan PDO

Minimal invaziv yöntem

Yüz, boyun ve vücutta belirgin kontur etkisi

Kolay uygulama (~30 dk)

Uzun süreli başarılı sonuç (~ 2yıl)

Doğu ve Batı Tıbbının Estetikte Buluşması

FTC terapisi, doğu ve batı tıbbından ilham alınarak geliştirilmiştir. Özetle; doğu tıbbının yüzlerce yıllık başarılı tecrübesi ile batı tıbbının geleneksel cilt kaldırma felsefesinin birleştirilmiş halidir.

FTC terapisi; yüz, boyun ve diğer vücut bölgelerine uygulanır. Biyolojik olarak absorbe edilebilen antimikrobiyal flamentlerle cilt rejuvenasyonuna yardımcı olur. Bununla birlikte, minimal invaziv kozmetik bir prosedür olan FTC terapisi, cilt rejuvenasyonunun yanında, lifting etkilere de sahiptir.

FTC, abzorbe olabilen antimikrobiyal flamentlerin, iğne yardımıyla cilt altına ya da SMAS bölgesine yerleştirilmesi yöntemidir. Boyutları 26 G ile 30 G arasında değişmektedir. 

Bu iğnelerin ucunda biyoljik olarak absorbe edilebilen antimikrobiyal flamentler bulunur. Bu flamentlerin çapları 0,05 mm'den 0,15 mm'ye kadar değişir. 3 cm'den 24 cm'ye kadar değişen farklı uzunluktadır. Birçok farklı çap ve uzunluk alternatifi sunması sayesinde yüz, boyun ve vücudun farklı bölgelerinde kolayca çalışabilmeyi mümkün kılar.

Uygulama sırasında düzinelerce iğne ve bu iğnelerin uçlarında bulunan flamentler, cildin derin tabakalarına penetre olur. Böylece, ciltte açılan mikro kanallar sayesinde tetiklenen yara iyileşmesinin yanında, doğal yenilenme süreci ve doku elastikiyetinin artırılması süreci başlar. Sonuç olarak, cildin rejuvenasyonu ve mekanik yara iyileşme
süreci aktifleşir.

Yakın zamanda ortaya çıkan yeni tip flamentler, sarkık dokuya mekanik olarak daha büyük bir lifting etkisi sağlamaktadır. Bu flamentler, standart PDO ipliklerinden daha güçlü bir lifting etkisine sahiptir. Ayrıca, yarattığı daha yüksek seviyede sağladığı kronik enflamatuar reaksiyon sayesinde, yara iyileşmesi sürecindeki fibroblastların
(daha elastik olan) myofibroblastlara dönüşmesinde artırıcı rol oynar. Güvenli ve biyouyumlu bir ürün olan PDO iplikler, 6 ay içerisinde deri tarafından absorbe edilebilir.

FTC'NİN DOKUDAKİ ETKİLERİ

Kontrollü yara oluşumu

Yara iyileşmesinin tetiklenmesi

İğnenin sağladığı mekanik stimülasyon

PDO'nun dokuya verdiği yapısal destek

PDO'nun sağladığı yabancı madde tepkisi

Cilt rejuvenasyonu 


FTC’NİN KULLANIM ALANLARI

Nasolabiel fold

Çene çizgisi (jaw line)

Kaş kaldırma

Gözaltı torbaları

Çene altı

Kazayakları

İndian fold

Alın ve boyundaki derin kırışıklıklar

FTC terapisinin lipolitik enjeksiyona ve makine etkisine yardımcı ve konturuyla doku biçimini koruma amaçlarıyla iplikleri fiziksel destek olarak kullanmanın etkili ve yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Dokuyu yeniden modellediğinden, vücut stretchmarkları ve sarkmış dokuları sıkılaştırıcı etkisi vardır

Uygulamanın Avantajları

Kısa sürede uygulanır

Konforlu ve zararsızdır

Kolajen üretimini tetikler

İnce kırışıklıkları giderir

Kolay ve güvenlidir

Lokal anestezi altında uygulanır

Gerektiğinde uygulama tekrarlanabilir

Tedavi sonrasında hemen makyaj uygulaması mümkündür

Hiçbir yan etkisi yoktur

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ahu Özbilen

Uzm.Dr. Ahu ÖZBİLEN, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2000 yılında mezun olmuştur. Ardından 2007 yılında Çukurova Üniversitesinde Dermatoloji ihtisası tamamlamıştır.

Uzm.Dr. Ahu ÖZBİLEN, 6 yıldan bu yana  dermatolojik hastalıklar ve kozmetik uygulamalar alanlarında uzman dermatolog olarak çalışmaktadır. Birçok dermatolojik ve dermatokozmetoloji çalışma gruplarında aktif olaak rol almaktadır.

Özel muayenehanesinde hasta kabulüne devam etmektedir.

Etiketler
İple asma yöntemi
Uzm. Dr. Ahu Özbilen
Uzm. Dr. Ahu Özbilen
Adana - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube