Evhamlı anne sendromu

Evhamlı anne sendromu

Çok haklısınız, dünya tehlikelerle dolu ve her güne olumsuz haberlerle başlıyorsunuz ama çocuğunuzu korumak nereye kadar elinizde? Evhamlı bir anne çocuğuna da kendine de dünyayı dar edebiliyor.

Yeni doğan bir bebeği her türlü tehlikeden korumak isteyen annenin kaygı hali o kadar normal ki! Ama bu da bir yere kadar kabul edilebiliyor. Bebek büyüyüp annenin kanatları altından başını uzatmaya başladığında yavaş yavaş sınırları esnetmek ve onun kendi kanatları ile uçmasına izin vermek gerekiyor. Aksi takdirde hayat hem sizin için hem onun için zorlaşıyor, tehlikelerden korumak istediğiniz yavrunuz ileride kaygı ile başa çıkamayan, kendine güvenini kaybetmiş ve dış dünyadan korkan bir yetişkin olabiliyor.

Bu makale 26 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Yasin Çakıroğlu

Uzm. Kl. Psk. Yasin Çakıroğlu, Nigara University, New York'da başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Ayrıca Royal Holloway, University Of London'da Klinik Psikoloji üzerine yüksek lisans eğitimini de tamamlamıştır.  Uzm. Kl. Psk. Yasin Çakıroğlu, Niagara University, Buffalo Centre For The Treatment Of Eating Disorders, Psikologia Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Circles South East London gibi kurumlarda deneyim sahibi olmuş, Çözüm Odaklı Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çocuk ve Ergen Merkezli Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Mindfulnes (Farkındalık) Temelli Travma Terapisi, Sistematik Çift – Aile Terapisi, Cinsel Terapi, Cinsel İşlev Bozukluklarının Psikolojik Tanı ve Tedavisi, Yeme Bozuklukları Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Terapi,Bariatrik Cerrahide Beslenme, ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Anne bebek ilişkisi
Uzm. Kl. Psk. Yasin Çakıroğlu
Uzm. Kl. Psk. Yasin Çakıroğlu
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube