Burun estetiği sonrası bakım rehberi

Burun estetiği sonrası bakım rehberi

 Burun estetiği ameliyatısonrası 4 gün uyurken ve dinlenirken çift yastık ile baş yüksek pozisyonda yatın. Başınızın yüksekte olması şişliklerin inmesini hızlandırır.

 Burun estetiği ameliyatı sonrası en az bir gün göz çevresine 10-15 dakika aralıklarla buz uygulaması yüzünüzde oluşacak morluk ve şişlikleri azaltır. Buz uygulaması sırasında burnunuzun üzerindeki plastik kalıbı koruyun.

 Ameliyattan hemen sonra şişlik ve morluk çok olmamasına rağmen, takip eden 2. ve 3. günlerde şişlik ve morluk hafifçe artabilir. Endişeye gerek yok. Sonrasında bu şikayetleriniz hızla azalır.

 Burun estetiği sonrası şiddetli ağrı sık rastlanılan bir şikayet değil. Hafif bir ağrınız olursa, size verilen reçetedeki ağrı kesiciyi alabilirsiniz. Ağrınız yok ise ağrı kesici kullanmanıza da gerek yoktur.

 İlk 4 gün ıkınma, gülme, ağlama, bağırma, esneme gibi hareketlerden sakının.

 Burun estetiği ameliyat sonrası ilk birkaç gün burundan kanlı sızma şeklinde akıntı olabilir. Sızıntıyı zaman, zaman dokunma tarzında silebilirsiniz. Silerken zorlamayın, hırpalamayın.

 3 hafta boyunca sümkürmek ve hapşırmaktan sakının.

 Ameliyat sonrası ikinci gün ılık duş alınabilir.

 Burun estetiği sonrası ilk 4 gün burun deliklerinde oluşacak kabuklanmayı önlemek için günde 3-4 kez kulak temizleme çubuğunun pamuklu kısmı oksijenli suya batırılarak temizleyin. Pamuklu kısımdan fazlasını burnun içine sokmayın.

 Üç hafta boyunca aerobik, jogging gibi aşırı fiziksel aktivitelerden sakının.

 6 hafta boyunca burnunuzu darbelerden koruyun.

 Burun ameliyatı sonrası ilk 4 hafta gözlük kullanmayın, mümkünse lens kullanın.

 Ameliyat sonrası burun cildiniz güneş ışığına karşı hassas olur. Bu nedenle 6-8 hafta burnunuzu güneşten koruyun, solaryumdan kaçın. Güneşte kalmak gerektiğinde koruyucu faktörü yüksek olan kremler kullanın.

 Ameliyat sonrası 15 gün burundaki şişlikler, burnu olduğundan kısa ve kalkık gösterebiliyor. Endişe etmeyin.

 Ameliyat sonrası burnunuzun ucunda ve bazen de üst dudağınızda uyuşukluk olabiliyor. Bu, birkaç hafta içinde kaybolur.

 Burun estetiği sonrası kontrolleri ihmal etmeyin, bu kontroller burnunuzun iyileşme süresini kısaltırken doktorunuzun da iyileşmenin seyrini takip etmesini sağlar.

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nazmi  Bayçın

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Nazmi  Bayçın
Op. Dr. Nazmi Bayçın
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube