Eşim erken boşalıyor ne yapabilirim?:

Eşim erken boşalıyor ne yapabilirim?:

Son günlerde bize erken boşalmayla başvuran erkeklerin önemli bir kısmının eşlerinin motivasyonu ya da zorlaması sonucu erken boşalma tedavisine geldiklerini görmekteyiz. Kadınların artık kendi orgazmlarını önemsediği günümüzde, yardım alma konusunda isteksiz olan eşlerini motive etmeye çalıştıklarını görmekteyiz.

Ancak önemli bir grup erkek halen bu duruma direnç göstermektedir. Bu durumun en önemli nedeninin erkeğin bunun bir sorun olduğunu düşünmemesi ya da bir çaresinin olduğunu düşünmemesi olarak belirtilebilir.

Erken boşalan erkeği motive etmek için onu bilgilendirmek en önemli adım gibi görünmektedir. Erken boşalma ortalama 2-3 seans ta kolaylıkla aşılabilecek bir sorundur. Kolaylıkla öğrenilebilecek egzersizler sayesinde kişi boşalmadan önceki hisleri önceden farkedip bu noktada uzun süre kalabilme becerisi kazanır. Bireysel ya da eşle yapılacak egzersizlerle ortalama 4-5 haftada kontrol kazanılır.

Size önerim bu erken boşalmayla ilgili tanıtıcı yazıyı eşinize gösterin ve bir terapiste gitmesi için motive edin. Onu eleştirmek ya da erken boşalmayı bir silah gibi kullanmak, durumun daha da kötüleşmesine neden olmaktadır. Hem sizin hemde eşinizin daha keyifli ve kaliteli bir cinsel yaşamı hakkettiğini unutmayın.

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Eşim erken boşalıyor
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube