Epıdural steroıd enjeksiyonu (nokta atışı)

EPIDURAL STEROID ENJEKSİYONU (NOKTA ATIŞI)

Epıdural steroıd enjeksiyonu (nokta atışı)


EPIDURAL STEROID ENJEKSİYONU (NOKTA ATIŞI)
Transforaminal Epidural steroid enjeksiyonu, ameliyatsız bel fitiği tedavisinde uygulanan en etkili yöntemlerden biridir.
Nokta Atış-Transforminal Epidurall Enjeksiyon (Bel Fıtığı Tedavisi)-Marmara Ağı Merkezi
MARALARI MERK
MAM
OMURGA BIZIMIZ
LAZER TEDAVİSİ (NÜKLEOPLASTİ)
Ameliyatsız bel fitiği tedavisinde uygulanan diğer yöntem lazer tedavisi (nükleoplastidir.
Nükleoplasti (Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi)-Marmara Ağrı Merkezi
AGR
OMURGA BİZİM İŞİMİZ
Payles
İlaç kombinasyonu enjeksiyonu
Paying
İzlemek İçin Yuube
Omurgamiz; omur kemiklerimiz, bu omurların arasındaki kıkırdak yapıdaki diskler, bu omurlan birbirine bağlayan faset eklemler, ligaman ve bağlardan oluşmuştur. Omurga kanalımızın içinden omurilik ve omurilikten çıkan sinirler geçer. Omurlann arasındaki disklerin, travma, ağır kaldırma, kilo, ileri yaş vb. gibi sebeplerle yıpranarak omurga kanalının içine doğru ilerlemesine bel fitığı denir. Fıtıklaşan disk omurilik ve sinirlere baskı yaparak bel ve bacak ağsına sebep olur. Ameliyatsız bel fitiği tedavisi iki ana başlıkta incelenir.
1) KONSERVATIF TEDAVİLER
Fizyoterapi, istirahat, llaç vb. gibi tedavilerle bel fitiği hastalanının büyük bir kısmı İyileşmektedir. Konservatif yöntemlerle düzelmeyen hastalara girişimsel ağn tedavileri uygulanır.
2) CİRİŞİMSEL AĞRI TEDAVİSİ
Konservatif tedavi ile yanıt alınamayan hastalarda uygulanan girişimsel ağ tedaviler; epidural steroid enjeksiyonu ve lazer tedavisi (nükleoplasti) yöntemleridir.

Bu makale 22 Şubat 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Levent Deniz

Op. Dr. Mehmet Levent DENİZ, 1968 yılında Balıkesir/Bandırma'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. Eğitim hayatı boyunca uluslararası değişim programlarına katılmış 1990 yılında Almanya, 1991 yılında Makedonya, 1992 yılında Rusya'da hasta kabulü yapmıştır. Tıp eğitimini bitirdikten sonra 1994 yılında 3 ay süre ile Avusturya/Graz Hastanesi'nde görev almıştır. Askerlik görevini 1995-1996 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda tamamlamış, ihtisasını ise,  1996-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olmuştur. Op. Dr. Mehmet Levent ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
linkedin
youtube
youtube
Op. Dr. Mehmet Levent Deniz
Op. Dr. Mehmet Levent Deniz
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube