Ekim ayı balıkları

Ekim ayı balıkları

Sağlıklı beslenmenin en önemli şartlarından biri her gıdanın mevsiminde ve doğal olarak tüketilmesidir.

Kırmızı ete göre daha az düzeyde yağ ve doymuş yağ içeren balık Omega-3’ün yanında kaliteli proteinler,vitaminler ve mineraller yönünden de çok zengindir.

Balık sezonunun en canlı aylarından biri olan Ekim ayında tercihlerimizi ; levrek,palamut,kılıç,uskumru,sardalya ve barbun balıklarından yapabiliriz.

Ayrıca palamutun en lezzetli zamanı Ekim ayıdır.

Ekim ayında hangi balık yenmemeli sorusunun cevabı ise elbetteki Lüfer,çünkü nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya !! Bu nedenle asla yemiyoruz,böylece Lüfer’in denizlerimizde var olma mücadelesine katkıda bulunuyoruz.

Son olarak ise tabii ki balıkların pişirme yönteminden bahsetmek istiyorum. Pişirme şekli bizim sağlığımız için çok önemlidir.Fazla yağ tüketiminden kaçınmak için balığı yağda kızartmak yerine fırında,ızgara veya buğlama şeklinde tüketebilirsiniz.

Sağlığımız için haftada en az 2 kez balık tüketmeyi unutmayalımm !!!

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Dilara Terzi

Dyt. Dilara Terzi, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından, Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü Onur Öğrencisi olarak tamamladı. Lisans tezi olarak "Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenmeye Bağlı Komplikasyonlar" üzerinde çalıştı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Bahçelievler Medikal Park Hastanesi, Fatih Toplum Sağlığı Merkezi, Türk Hava Yolları Do&Co Şirketi ve Metabolik Cerrahi Merkezi'nde Stajyer Diyetisyen olarak görev almıştır. Okan Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimi almaya devam etmektedir.

Etiketler
Sağlık
Uzm. Dyt. Dilara Terzi
Uzm. Dyt. Dilara Terzi
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube