Dövme ve leke izlerinde picosil

Dövme ve leke izlerinde picosil

PİCOSİL:

İnsanın teknoloji ve hıza olan tutkusu her zaman hayatını kolaylaştırmış ve sorunları çözmekte yardımcı olmuştur. Daha hızlı bilgisayar, daha hızlı  telefon, daha hızlı internet, daha hızlı tren daha hızlı araba arayışları her zaman devam edecektir. Tıp dünyasında da daha hızlı tedavi arayışları da her zaman devam etmektedir. Picosil de şu an ulaşabilmiş bu hızlı teknolojilerden biridir.

Lazerler bir çok alanda tıp dünyasında kullanılmaktadır. Leke ve dövme silme işlemlerinde milisaniyeler ile başlayan süreç günümüzde artık picosaniye denilen saniyenin trilyonda (1/1.000.000.000.000)biri kadar kısa sürelere indirilmiştir. Bu dokularda ister leke ister dövme olsun yok edilmek istenen pigment dediğimiz boya maddelerinin tedavisinde  yeni bir dönem başlatmıştır.

Bu  sayede lazer ışığı cilde o kadar hızla verilir ki hedeflenen leke ve ya dövme boyaları kum taneleri gibi çok çok küçük parçalara ayrılabilir.Söyle örnek verebiliriz: Bir bardağı elinizden düşürüp kırdığınızda büyük parçalar halinde kırılır. Aynı bardağı yere hızla çarptığınızda ise çok daha minik parçalara ayrılıp tuzla buz olduğunu görürsünüz. Lazer teknolojileri de lekeyi parçalamak için tasarlanmıştır. Bu leke ne kadar çok küçük parçalara ayrılırsa vücudun makrofaj dediğimiz savunma hücreleri tarafından daha kolay yutularak bir tür sindirim ile yok edilerek tedavi  edilir. Büyük birkaç parçaya ayrılmış bir bardağı mı yoksa tuzla buz olmuş minik cam tanelerini mi elektrik süpürgesi ile vakumlayıp temizlemek daha kolaydır? Büyük parçalar süpürgenin ucu ve hortumundan geçemeyeceği için temizlenemeyecektir.Bu özellik nedeni ile eski teknoloji ile silinemeyen leke ve dövmeleri tamamen silmek artık mümkün olmaktadır.

İkinci önemli üstünlüğü ise mevcut leke ve dövme silme lazerlerinin hedefinde olan unsur bu güne kadar 1064 dalga boyu olan su molekülleri idi. Yani o bölgeye gönderilen lazer ışıkları lekeyi oluşturan melanin adlı pigment tarafından emilemiyordu. Ancak o bölgedeki suyun ısıtılması ile leke ve dövme boyaları etkilenerek parçalanıp yok edilmek isteniyordu. Picosil ile 755 dalga boyunda verilen lazer enerjisi artık direkt olarak Leke ve Dövme boyaları tarafından emilmektedir. Günlük hayatımızdan örnek verirsek evimizde çaydanlıktan ısıtmak istediğimiz suyu istediğimiz sıcaklığa ulaştırmak için önce çaydanlığın metal kısmını ısıtmak gerektiğinden hem daha uzun süre gerekir hem de çok daha fazla enerji kullanmak gerekir. Oysa aynı suyu kombi yada şofben aracılığı ile anında ısıtarak almak mümkündür. Bu dalga boyu sayesinde hem cilt çok fazla enerjiye maruz kalmayıp yanık gibi tedavi sırasında oluşacak sorunlardan korunulur hem de doğrudan hedef boyalara ulaşılarak çok hızlı sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Bu dalga boyunun seçilmesinde bir başka önemli üstünlük de eski teknoloji ile hiçbir şekilde etkilenmesi mümkün olmaya mavi ve yeşil renkler de parçalanarak tedavinin eksik kalmaması sağlanabilir.

Yani Picosil ile doğrudan Leke ve Dövme ye ulaşılarak çok hızlı şekilde ve çok küçük parçalara bölerek sorun  tedavi edilirken, çevre dokulara zarar verilmediği için yanık gibi yan etkilere sebep olmadan güvenle tedavi tamamlanabilmektedir.

Hangi sorunlar tedavi edilebilir?

Güneş lekeleri

Doğum sonrası kadınların yüzünde oluşan lekeler

Yaşlanmaya bağlı lekeler

Melazma

Her renk dövmeler (Mavi ve yeşil renkler dahil)

Ota nevüs gibi mavi renkli olanlar dahil doğum lekeleri.

 

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hüseyin Tırman

Dr. Hüseyin TIRMAN, 1973 yılında Burdur’da doğmuştur. Tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ardından eğitim için Londra ve ABD’ye gitmiştir. İlaç sektöründe ürün yöneticiliği yapan Dr. TIRMAN, İşletme Yönetimi ve Organizasyonu Master’ı ve MBA programlarını tamamlamıştır. Estetik ve sağlık alanında uzmanlaşmış olan Dr. Hüseyin TIRMAN, başarılı medikal estetik uygulamaları yapmakta olup ameliyatsız gençleştirme teknolojilerini hastalarının hizmetine sunmaktadır. Ayrıca, eğitimci yönü ile sektördeki firma ve çalışanlara medikal estetik alanında eğitimler vermekte, güncel yaklaşımları yakından takip etmekte ve polikliniğinde uygulamaktadır. Tüm bunların yanı sıra Ameliyatsız Gençleştirme Teknolojilerini hastalarına uygulayan öncü hekimlerdendir. Dr. Hüseyin TIRMAN, 200 ...

Etiketler
Picosil nedir
Dr. Hüseyin Tırman
Dr. Hüseyin Tırman
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube