Dövme silme uygulaması

Dövme silme uygulaması

Dövme silme işlemi için birden fazla yol izlenmektedir : Q switched lazerler, derin  peelingler, mekanik temizlemeler ve asitler örnek verilebilir.  Ancak bunların arasında cilde zarar vermeden  dövmeyi silen yegane işlem Q switched lazer ile yapılan tedavidir.

Lazerle dövme silme nasıl etkili olmaktadır ?

Dövme lazerleri, renk veren pigmentleri çok küçük parçalara ayırırlar. Vücudumuzdaki çöpçü hücreler de ufalmış bu boya parçacıklarını kolaylıkla  temizleyebilirler.

Her renk dövme silinebilir mi ?

En kolay silinen  renkler  siyah, koyu lacivert ve  kırmızıdır. Sarı, açık mavi ve açık yeşil  daha zor temizlenen renklerdir

Ortalama kaç seans sürmektedir ?

4-10 seans arasında  dövme temizlenmektedir

Ağrılı bir işlem midir ?

İşlem öncesi kullanılan  uyuşturucu krem ve işlem esnası eşlik eden soğutucu  sayesinde oldukça konforlu bir uygulama olmaktadır.

Lazer sonrası özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?

24 saat  kapalı tutulması, bir hafta 10  gün boyunca önerilen kremlerin kullanılması, sıkı bir şekilde( günde 3 kez) güneş, aydınlık ve ışıktan korunması, kabukların koparılmaması gerekmektedir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ

Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, 1972 yılında Adana'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Dermatoloji uzmanı olmuştur. 2004 - 2006 Yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Burse Gemlik Devlet Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Edirne Özel Ekol Hastanes'inde, 2009 - 2012 yılları arasında İstanbul Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, 2012 - 2014 yılları arasında Esteworld Bahçelievler kliniği'nde Estetik Uygulamalar üzerine çalışmış ve 2014 - 2015 yılları arasında M- Onep Nişantaşı kliniği'nde, görevine devam etmiştir. Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, mesleki çalışmaların ...

Etiketler
Dövme silme merkezi
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube