Doğumda lamaze felsefeleri

Doğumda lamaze felsefeleri

LAMAZE FELSEFELERİ

HAMİLELİKTE LAMAZE FELSEFESİ:
1. Hamilelik normal ve doğal bir olaydır.
2. Kadın bedeni hamilelik boyunca bebeklerin gelişimine yardımcı olmak ve büyütmek için tasarlanmıştır.
3. Hamilelikte geçen 9 ay bebeklerin gelişip büyümesi, bedenin doğuma hazırlanması ve bir kadının anneliğe geçişi için gereklidir.
4. Hamilelik, anne ve babaların bebekleriyle ömür boyu sürecek güçlü bağlar kurmaları için bir fırsattır.
5. İyi bir destek, sağlıklı bir yaşam biçimi ve hayatın stresi ile baş edebilme kabiliyeti sayesinde sağlıklı bir hamilelik, sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bir bebeğe ulaşmak mümkün olacaktır.
6. Doğumdan sorumlu sağlık çalışanları kadınların doğumun normalliğine olan güvenini ve sağlıklı bir doğum yapabilme kabiliyetlerini arttırabilir veya azaltabilir.
7. Lamaze eğitimi kadınların bedenlerine ve doğumla ilgili dürtülerine güven kazanmaları, hamilelik/doğum/emzirme/annelik alanlarında bilinçli/eğitimli tercih yapmaları konularında kendilerine güven duygusunu güçlendirir.

DOĞUMDA LAMAZE FELSEFESİ:
1. Doğum normal, doğal ve sağlıklıdır.
2. Doğum tecrübesi anneyi ve ailesini derinden etkiler. 
3. Kadının doğal dürtüleri doğumu yönlendirir.
4. Kadının doğumda kendine güveni ve başarısı sorumluluğu alan profesyoneller ve doğum yapılan yere bağlı olarak artabilir veya azalabilir.
5. Kadınların doğumda rutin müdahalelere gerek kalmadan doğal doğum hakkıdır.
6. Doğum doğal ve güvenilir bir eylemdir.
7. Kadınlar doğum eğitimi sayesinde sağlıkları ile ilgili kararlarda bilinçli tercih yapacak ve sorumluluğu alacak şekilde eğitilmelidir.

EBEVEYNLİKTE LAMAZE FELSEFESİ:
1. İyi bir ebeveynlik çocuklarımızın fiziksel, ruhsal ve duygusal gelişimi için olduğu kadar kendimiz ve toplum için de yaşamsal bir öneme sahiptir.
2. Ebeveynlik coşkulu, önemli, tatmin edici ve verilen emeğe değer bir görevdir.
3. Ebeveynlik doğumdan önce başlar. Çocuklarla anne ve babalar arasındaki özel bağ doğumdan başlayarak yaşam boyu devam ederken saygıyla karşılanmalı ve korunmalıdır.
4. Çocukların hayatında anne ve babalar eşit rol alır ve birbirlerinin yerini tutamazlar.
5. Ebeveynlik öğrenilen bir sanattır. En önemli öğretmenlerimiz kendi ebeveynlerimiz, ailelerimiz ve çocuklarımızdır.
6. İyi bir ebeveynlik için kendi ailelerimiz, arkadaşlarımız ve toplumumuzun desteğine ihtiyacımız vardır.
7. Kendimiz ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak kararlar alırken eğitim ve destek ebeveynlerin kendilerine olan güvenini ve kabiliyetini güçlendirir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Ata Özdemir

Op. Dr. Ali Ata ÖZDEMİR, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesi'nde ihtisasını alarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Op. Dr. Ali Ata ÖZDEMİR, Ege Üniversitesi'nde Tüp Bebek - Doğal Doğum - Suda Doğum Eğitmeni - Cinsel Terapist olarak görev yapmıştır. 4 Boyutlu Ultrason, Renkli Doppler Obstetrik Ultrason sertifikası sahibidir. İzmir Tepecik Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Depertmanı'nda 1.5 sene, Riskli Gebelik - Perinatoloji Depertmanı'nda 2 sene, Endoskopi - Histeroskopi - Kolposkopi Depertmanı'nda 1.5 sene, Jinekoloji Depertmanı'nda 2 yıl, İnfertilite - Menopoz Depertmanı'nda 1.5 sene görev yapmıştır. Op. Dr. Ali Ata ÖZDEMİR, T.C Sağlık Bakanlığı onaylı Laparoskopi Ser ...

Etiketler
Ebeveynlikte lamaze felsefesi
Op. Dr. Ali Ata Özdemir
Op. Dr. Ali Ata Özdemir
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube