Doğru sütyen seçimi

Doğru sütyen seçimi

Sütyen, Fransızca da ‘destek’ anlamına gelen sözcükten dilimize geçmiştir. Göğüsleri desteklemek, dik tutmak veya dolgun göstermek için kullanılan kadın iç çamaşırıdır.
Meme sağlığı ve yaşam konforu için doğru sütyen seçimine kadınlar dikkat etmelidir.

Doğru sütyen seçimi:
Memenin altından geçen göğüs çevresine (resimde 2 no’lu çizgi) 2 inch veya 5 cm eklediğinizde sütyenin band boyutu bulunur. 32, 34, 36 veya 80, 85, 90 gibi.

Memenin en geniş olduğu hizadan geçen göğüs çevresi (resimde 1 no’lu çizgi) ölçüsü ile meme altından geçen göğüs çevresi arasındaki fark 2,5 cm ye kadarsa meme A cup, 2,5-5 cm arasında ise B cup, 5 ile 7,5 cm arasında ise C cup, 7.5 cm ile 10 arasında ise D cup olarak isimlendirilir.

Daha basit bir anlatım ile A cup yaklaşık bir mandalina büyüklüğünü, B cup bir portakal boyutunu, C cup bir greyfurt karşılığını, D cup ise greyfurttan daha büyük memeleri temsil eder.

Faydalı Öneriler

1-Memenizin içine tam olarak oturmadığı kuplar göğüslerinizi sarkık gösterir, onları olduklarının iki katı yapabilir. Göğüslerinizi tamamen kavrayan hiçbir potluk bırakmayan modelleri tercih etmeniz önerilir.

2-Bir sütyendeki ana destek sırt kısmındaki banttan gelir. Seçtiğiniz ürün sıkı ama aynı zamanda da rahat olmalıdır. Seçim yaparken en içteki kopçadan bedeninize oturanı tercih etmelisiniz ki, sütyenin lastiği gevşedikçe daha dıştaki kopçalara geçebilesiniz.

3-Sütyenin omuz askılarının ayarı son derece önemlidir. Askıyla omzunuz arasına sadece başparmağınızın girebiliyor olması bu sıkılığın doğru olduğu anlamını taşıyor. Büyük göğüslü kadınlar daha geniş ya da alt kısmı pedli askıları tercih ettiklerinde daha az sorun yaşarlar.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Cem Yılmaz

Op. Dr. Cem YILMAZ,1976 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini Ankara Yükseliş Koleji’nde bitirdikten sonra 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi’nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi esnasında meme kanseri ve tiroid hastalıkları konusunda çalışmalarda bulunmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında zorunlu hizmet yükümlülüğü kapsamında Mardin Nusaybin Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan Op. Dr. Cem YILMAZ, 2009 yılında Bursa Asker Hastanesi’nde göreve başlamış ve bu sırada meme kanseri, tiroid hastalıkları ve cilt kanseri konusunda akademik çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca, Avrupa Onkoloji Enstitüsü’nde Onkoplastik Meme Kanseri ...

Etiketler
Doğru sütyen seçimi
Dr. Cem Yılmaz
Dr. Cem Yılmaz
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube