Diyabeti olan bireyler neden ayak bakımı yaptırmalıdır.

Diyabetin en bilinen komplikasyonlarından biri olan diyabetik ayak sendromudur. Diyabetli bireylerin ayaklarında oluşabilecek sorunları önlemek için düzenli ayak bakımı yaptırmaları gerekmektedir.

Diyabeti olan bireyler neden ayak bakımı yaptırmalıdır.

Kan şekeri yüksek ve düzensiz seyreden diyabetik bireyler, diyabeti olmayan bireylere göre ayak problemi fazla görümektedir.

Diyabetin oluşturduğu en belirgin komplikasyonlarından biri olan diyabetik ayak sendromu alt ekstremite ampütasyonlarına neden olabilmektedir. Dolayısıyla diyabetli bireylerin ayak bakımları büyük önem taşımaktadır. Diyabetik bireyin damarlarında tıkanma ve darlığa bağlı olarak dokularda yetersiz beslenme meydana gelmektedir.  Ortaya çıkan yetersiz kan dolaşımı nedeniyle ayak yaralarının zor iyileşmesi ya da iyileşmemesine neden olacaktır.  Ayakta oluşturulacak en ufak bir yara hayatı tehdit eden boyutlara ulaşabilir.

Diyabet ayak sendromunun önüne geçmek için ayak bakımlarına dikkat etmeli ve düzenli olarak diyabetik ayak bakımı konusunda eğitim almış podologlardan yardım alınmalıdır.

Bu makale 4 Ekim 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Podolog Fulya Sarı

Podolog Fulya Sarı ,  2008 yılında ayak sağlığı konusunda aldığı eğitim sonrası kariyerini podoloji konusunda planlamıştır. Sağlık bilimleri eğitimi veren üniversitenin podoloji programından mezun olarak podolog ünvanı almaya hak kazanmıştır. Yara bakımı ve podoloji konusunda çalışmalar yapan bir çok dernek ve kuruluşun eğitimlerine katılmış ve katılmaktadır.  Türkiye de öncü ve A sınıfı hastanelerini kuran Acıbadem sağlık grubunun hastanelerinden biri olan Acıbadem  İnternational Hospital de uzun yıllar çalışarak deneyim kazanan Podolog Fulya Sarı Acıbadem Bakırköy Hastanesinde podoloji konusunda çalışmalarına devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
twitter
youtube
Podolog Fulya Sarı
Podolog Fulya Sarı
İstanbul - Podoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube