Dişsizliğe dur demek için süper çözüm implant!

Dişsizliğe dur demek için  süper çözüm implant!

Dişsizliğedu r demek için süper çözüm

Tek diş eksikliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarında implant uygulanabilir.

Size uygunmu?

Yara iyileşmenizde sorun yoksa

Ağız hijyeni iyi ise

Yeterli miktarda sağlıklı kemik yapısına sahip,

Şeker hastası iseniz ancak kontrol altında ise

İleri derecede kemik erimesi yok ise

SİZE İMPLANT UYGULANABİLİR!

İmplant uygulanması sizin için iyi bir öneri olabilir  

Parsiyel diş eksikliğinde implant uygulaması ile sağlıklı dişlere herhangi bir işlem yapılmaz. Eksik dişlerin tamamlanması sürecinde, sağlıklı dişlere dokunulmamış olur.

İmplant total yada parsiyel   diş eksikliğinden  kurtulmak için güzel bir çözüm sunar

Kemik erimesi olan kişilerde daha stabil ve kullanışlı total protez  sağlar.

Günümüzde implant materyali olarak kullanılan metal titanyumdur. Titanyum, doku uyumu mükemmel olan  güvenle kullanılan bir metaldir.

İmplant  başarısı nelere bağlıdır?

Genel sağlığın iyi olması, yani yeterli "iyileşme potansiyeli" olması.

İmplantın temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir.

Sigara içilmesi  olumsuz olarak implant başarısını etkilemektedir

Aşırı alkol kullanılması  da başarıyı olumsuz etkileyecektir

Kanser riski var mıdır? 

Tıp ve diş hekimliği dünyasında diş implantlarının kansere neden olduğunu gösteren tek bir örnek bile yoktur.

İmplant garantili bir tedavimidir ? 

Her tür tıbbi müdahalede olduğu gibi implantlar için de garanti vermek mümkün değildir. Ancak kliniğimizde tedavi başarısını artırmak için gerekli koşullar son derece özenle bir araya getirilir. 

İmplant Pahalı bir tedavi midir? 

İmplant uygulamaları bir dizi karmaşık ve uzun süreli işlemleri gerektirir. Dolayısıyla rutin diş hekimi hizmetlerinden daha yüksek bir harcama da gerektirirler. İmplant tedavileri tamamlanan hastalarda yapılan bir araştırmada, hastalar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir.

Operasyon sırasında ve sonrasında bir rahatsızlığım olacak mı?

Operasyon lokal anestezi ve sedasyon ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilmektedir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Operasyondan sonra herhangi bir diş çekiminden sonra da duyulabilecek hafif bir ağrı veya şiş olabilir. Bunlar da ağrı kesicilerle ve gerekli önlemlerle rahatlıkla giderilebilir.

Yerleştirme operasyonu ve protezin tamamlanması ne kadar sürer? 

Operasyondan sonra, implant ile kemiğin kaynaşması için 3 ay kadar beklenir. Daha sonra bu implantlar üzerine, birkaç seans süren bir uygulama ile protezler yerleştirilir. 

Bir diğer seçenek ise, aktif yüzeyli implantlardır. Kaynaşma  (osseointegrasyon) süresini 2 haftaya indiren dolayısıyla çok daha kısa sürelerde protez yapımına imkan veren bu yeni tür implantlar da hastalarımızın zaman kısıtlılığına bağlı olarak tercih edilebilir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Mehmet Rıfat Akpınar

Dt. Mehmet Rıfat AKPINAR, 1967 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1992 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Mezuniyetini takiben İzmir Hava Teknik Okullar Komutanlığı’nda askerlik vazifesini yerine getirdikten sonra Aydın'da ilk özel muayenehanesini açmıştır. 2000 yılında ise İstanbul’a gelerek Suadiye’de muayenehane açmış olan Dt. Mehmet Rıfat AKPINAR, aynı zamanda Kadıköy Belediyesi’nin açmış olduğu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde danışman ve eğitici hekim olarak görev yapmıştır.  2015 yılında gelen istek ve talep üzerine SÜPERDENT Ağız Diş Sağlığı Polikliniği’ni açmıştır ve hastalarını burada kabul etmektedir. Çekmeköy’de Çeksem ve Çekmüder dernekleri üyesi olan Dt. AKPINAR, evli ve 2 çocuk babasıdır. ...

Etiketler
İmplant pahalı bir tedavi midir?
Dt. Mehmet Rıfat Akpınar
Dt. Mehmet Rıfat Akpınar
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube