Dişeti renklenmesi

Dişeti renklenmesi

Dişeti hiperpigmentasyonu, yani dişeti renklenmesi, dişetinde koyu renkli pigmentlerin fazla bulunması ile gözlenen, zararsız bir durumdur. Dişeti renklenmesi bir hastalık değildir fakat, gülümseme sırasında dişeti görünürlüğü fazla olan bireylerde (gummy smile) estetik olarak bir problem olarak algılanabilmektedir.

Bu gibi durumlarda lokal anestezi altında, yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yapılacak bir dişeti müdahalesi ile hastalara çözüm sunulabilmektedir. İşlem sırasında ve iyileşme sürecinde ağrı gözlenmez. Hastalar klinikten çıktıktan hemen sonra işlerine ya da okullarına devam edebilir, sosyal hayattan kopmadan bu süreci yaşayabilirler.

Sonuçta, 1 hafta içerisinde, açık pembe renkli, doğal ve estetik bir dişetine sahip olunabilmektedir.

Bu makale 16 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi

Uzm.Dr.Dt Uygar Bakşi, 1984 yılında Adana’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2013 yılında tamamlamıştır. Cerrahi eğitimim sırasında Çene Cerrahisi’ne ek olarak Kulak Burun Boğaz, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Anesteziyoloji  Anabilim Dalı klinik ve ameliyathanelerinde de çalıştım. Uzmanlık alanımla ilgili çok sayıda hayvan deneyinde bulundum; “implant” “kemik grefti” “kemik iyileşmesi” “çene eklemi hastalıkları” konuları ile ilgili olarak akademik düzeyde çeşitli insan çalışmasına katıldı. Mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.   ...

Etiketler
Diş eti
Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi
Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi
Adana - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube