Doktorsitesi.com

Yirmilik diş operasyonu

Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi
Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi
10 Ağustos 2017208 görüntülenme
Randevu Al
Yirmilik diş operasyonu

Yirmi yaş dişleri, sağ-sol ve alt-üst olmak üzere 4 tane olup, özellikle genç erişkinlerde, ağrı ve iltihap ile görülen, çenede yeterli yer bulunmaması nedeniyle çoğunlukla ağızda olması gereken konuma gelemeyen, bazen çene üzerindeki dişleri iterek onların dizilimini bozabilen; özetle yarattığı sıkıntılarla bilinen, üçüncü büyük azı dişleridir.

Kaç yaşında gelir?

Ağızdaki yerlerini ortalama 20-23 yaş arasında alırlar. Nadiren ağızdaki yerlerini doğru pozisyonda alırlar; çoğu zaman yarısı ağızda görünerek kalır, bazen çene kemiği içinde tamamen gömülü pozisyonda bulunurlar.

Dişin durumu nasıl anlaşılır?

Röntgenle bakıldığında dişin şekli, çene kemiği içindeki yeri, etrafında kist olup olmadığı, alt çenede yanından geçen sinir ile ilişkisi, üst çenede sinüs boşluğu ile olan komşuluğu ve çevre dokularda yarattığı hasar ile ilgili bilgi elde edilir.

Tam ya da yarı gömülü oldukları durumda operasyon ile çene içerisinden alınırlar. Bu işlem sırasında çene kemiği içinde bulunan hassas dokuların zarar görmemesi en önemli husustur.

Operasyon nasıldır?

Yirmi yaş dişlerinin çekimi ağız içerisinden uyuşturularak yapılır. Operasyon sonrası hasta, işine/okuluna ya da sosyal hayatına normal şekilde devam eder, iyileşmesi 7-10 günlük zamanı kapsar.

Etiketler

Çene cerrahisiYirmi yaş dişiYirmlik diş

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi

Uzm. Dr. Dt. Uygar Bakşi

Uzm.Dr.Dt Uygar Bakşi, 1984 yılında Adana’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2013 yılında tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır