Dış genital bölge beyazlatma nedir ?

Dış genital bölge beyazlatma nedir ?

“Vulva” olarak adlandırılan dış genital bölge; büyük dudaklar (labia majora) tarafından çevrelenir. Büyük dudaklar çeşitli nedenlere bağlı olarak zamanla koyulaşabilir. Fonksiyonel anlamda olmasa da kozmetik açıdan kadınları rahatsız eden ve özgüvenlerini azaltabilen vulvadaki renk koyulaşması; lazer teknolojisi ile giderilebilir.

Lazerle vulva beyazlatma; oldukça konforlu ve kadınların çok kısa sürede günlük hayatlarına dönmesini mümkün kılan bir uygulamadır. Kadınların cilt rengi ve cilt yapısı doğrultusunda 2-3 seans dış genital bölge beyazlatma uygulandığında vulvanın renginde fark edilir bir değişim yaşanır. Lazer tedavisinin etkisiyle vulvanın rengi açılırken aynı zamanda bölgedeki lekeler azaltılır ve cilt yenilenerek genel bir gençleşme hali de meydana gelir.

Genital bölgede renk koyulaşması neden olur?

Vulvada meydana gelen renk koyulaşmasının başlıca sebepleri şu şekilde sıralanmaktadır:

İlerleyen yaş: Özellikle 40 yaş sonrasında kadınların bedenlerinde fiziksel değişimler yaşanmaya başlar. Vulvada renk koyulaşması da yaşla birlikte ortaya çıkabilmektedir.

Hormonal değişimler: Özellikle estrojen hormonunun yoğunluğu genital renk koyulaşmasını sağlayan melanosit hücrelerini tetikler. Bu hücreler melanin salgılayarak renk koyulaşmasına neden olur.

Güneş ışınları: Giysiler, mayo ve bikini gibi kumaşlar ultraviyole ışınlarının girişini engellemediği için zamanla vulvada koyulaşmaya yol açabilir.

Doğum kontrol hapları: Estrojen hormonu içeren doğum kontrol haplarının uzun süreli kullanımı melanosit hücrelerini harekete geçirerek koyulaşmaya yol açabilir.

Gebelik: Yine gebelik döneminde de kadınlarda estrojen hormonu yoğunlaşmaktadır. Bu da renk koyulaşmasına yol açan bir faktördür.

Epilasyon yöntemleri: Ağda başta olmak üzere özel bölgede istenmeyen tüylerden kurtulmak üzere yaptırılan bazı epilasyon yöntemleri renk koyulaşması yapmaktadır.

Ayrıca; cilt hastalıkları, geçirilen enfeksiyonlar, sentetik iç çamaşırlarının etkisi, koyu ten rengine sahip olmak, genetik faktörler, polikistik over sendromu gibi nedenler de genital bölgede renk koyuluğuna sebebiyet verebilmektedir.

Genital Bölge Renk Açma Nasıl Yapılır?

Seanslar halinde uygulanan genital bölge renk açma, lazer teknolojisi ile gerçekleştirilir. Yaklaşık 20 ile 25 dakika süren seanslar sırasında Fraksiyonel Karbondioksit Lazer kullanılır. Lazer ışınları cildin en üst tabakasının soyulmasını ve altındaki daha açık renkli cilt katmanının çıkmasını sağladığından vulva cildinde yenilenme de meydana gelir.

Tedavi sonuçlarının en net şekilde gözlenebilmesi için ortalama olarak 25 – 30 gün beklenmesi gerekir. Bu süreçte uzmanların direktiflerine uyulduğunda iyileşme sürecinde konfor oldukça yüksek olur.

Lazerle genital beyazlatma işleminin zararı var mıdır?

Lazer uygulamasının herhangi bir sakıncası veya bilinen bir yan etkisi yoktur. Lazer ışığı cildin derinine nüfus etmez.

İşlem sırasında ağrı veya acı hissedilir mi?

Hastaların bu uygulamada ağrı veya acı hissetmemesi için genital bölgeye lokal anestezik kremler tatbik edilebilmektedir. Bu kremler bölgeyi geçici olarak uyuşturarak hastanın işlem sırasında rahatsızlık hissetmesinin de önüne geçer.

Acı eşiği çok düşük olan hastalarda ise sedasyon anestezisi veya lokal enjeksiyon denenebilmektedir.

Lazerle Vulva Beyazlatma Avantajları Nelerdir?

Vulvada renk koyulaşması kozmetik ve dolayısıyla psikolojik olarak kadınları rahatsız eden bir değişimdir. Kadınların özgüvenini azaltıp cinsel hayatlarını etkileyebilen vulvadaki koyulaşma lazer seansları ile kısa sürede, acısız ve ağrısız olarak ortadan kaldırılabilir.

Lazerle vulva beyazlatma deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirildiğinde oldukça güvenli bir uygulamadır.

Lazerle vulva renk açma seansları sonrası kısa sürede günlük hayata dönülebilir ve oluşan değişim ile özgüven yeniden inşa edilebilir.

Lazerle genital estetik uygulamaları içerisinde en çok tercih edilenlerden biri olan vulva beyazlatma ile siz de yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Dış genital bölgenizdeki renk değişimlerini geri döndürebilir, aynı zamanda lazerin vulva bölgesinde yarattığı gençleştirme etkisi ile zamanın izlerini silebilirsiniz. 

Bu makale 4 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sultan Buğday

Op.Dr Sultan Buğday lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Op.Dr Sultan Buğday mesleki çalışmalarına, İzmir'de bulunan Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Genital bölge beyazlatma
Op. Dr. Sultan Buğday
Op. Dr. Sultan Buğday
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube