Dikkat eksikliği

Dikkat Eksikliği konusu malesef tam bilinmemektedir ve bu konuda çok konuşmaktadır. Oysa yapılması gereken öğretmenleri ve bu konudaki uzmanların görüşlerini dinlemek onların sözlerine değer vermek gerekir. Saygılarımla. Psikolog Ramazan Boyacı 0542 262 99 24

Dikkat eksikliği

Dikkat Eksikliği konusunu dönem dönem olarak ayırmak gerekir.                                                           Okul Öncesi Dönem.                                                         İlkokul dönemi.                                                             Ortakul dönemi                                                           Lise dönemi                                                                        Anaokulu Dönemi.                                            Bu dönemde çocukların hareklidir. Dikkat süreleri kısadır. Tabi bu hareketlilik kendi yaşıtlarına göre farklılık gösteriyorsa dikkat eksikliği olduğu düşünülmelidir. Anaokulunda kreşteki öğretmenlerin gözlemleri ve görüşleri önemlidir. Çünkü ev hali çocuğun özgür olduğu bir yerdir ve anne babaların çocuğun her istediğine evet demesi, şefkatli olduğu için çocuğun her istediği hareketi yspması onda dikkat eksikliği olduğu anlamına gelmez.

İlkokul Döneminde 

Kural ortamı olduğundan kurallardan sıkılma, yerinde fazla oturamama, dersi dinleyememe, kıpır olup yerinde duramama, ders sırasında kalkıp sınıf içinde dolaşma, sırasını bekleyen, ödevlerinde hatalar yapma, öğretmenini dinleyememe, kitabını ,defterini,silgisi, kalemini vb unutma, defterlerini güzel tutamama,  dikkatini çabuk dağıtma, vb. belirtiler gibi başka başka belirtileri öğretmen çok rahat ve tecrübesiyle fark edeceğinden anne babanın görüşünün yanında öğretmenin görüşü kesinlikle alınmalıdır.  

Ortaokul Lise döneminde                                             Bu dönemde  çocukta  hormonal , duygusal, zihinsel, fiziksel, vb. değişimler olduğundan bu dönemki çocuklar, gençler, ergenler için haliyle zor bir dönemdir.  Dikkat sorunları artmaya başlar. Derslerini dinlemesi, ders anlatan öğretmenlerin anlattığı konuları dikkatini vermekte güçlük yaşarlar. Öğretmenleri ve arkadaşları tarafından yanlış tanınmasına neden olabilirler...Özgüveni, motivasyonu düşük olabilir..Kendisi psikolojik sıkıntılara girebilirler.

Yapılması gereken çocuğun bütün özelliklerini , bütün yardım alması gereken konuları tek tek belirleyip bu konuda uzman olmuş tecrübeli bir psikolog ile görüşülmeli ve en kısa zamanda çocuğun alması gereken eğitim verilmelidir. 

Gerekirse doktor arkadaşlarımız uygun görürse onların gözetiminde ilaç tedavisine başlanabilir. 

Saygılarımla Psikolog Ramazan Boyacı                 0542 262 99 24 www.psikolojikhizmetler.net www.ramazsnboyaci.com 


 

 

Bu makale 8 Nisan 2025 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Ramazan Boyacı

Ankara Üniversitesi  Eğitim Bilimleri Fakültesi E.P.H. bölümünden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğinide psikolog olarak yaptı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Okutman olarak Mantık, Eğitim Psikolojisi Dersleri verdi. 33 yıldır Özel ve Devlet okullarında, Özel hastanelerde, Psikoloji Danışma Merkezlerinde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Anaokulu-Çocuk Yuvası v.b kurumlarda çocuklara, ergenlere, yetişkinlere, kurum yöneticilerine, personellere, öğretmenlere, öğrencilere, anne ve babalara birebir, gruplar halinde danışmalık yapmakta ihtiyaç duydukları konularda serninerler vermektedir. 25 yıldır Özel Televizyonlarda, radyolarda, insan psikoloji konularında programlar hazırlayıp sunmaktadır. Çocuğunuzu Test Edin, Hatalı ve Doğru Anne baba Davranışları, Okul Öncesi Velühr için Hazırlamış olduğu Sorular ve Cevaplar isimli 3 adet ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
linkedin
facebook
twitter
instagram
youtube
Etiketler
Dikkat
Psk. Ramazan Boyacı
Psk. Ramazan Boyacı
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube