Detosk ve bitki çayları ile yağ yakmak !!

Öncelikle zayıflama sürecinde yaktığımız yağı hangi yollarla vücuttan attığımızı incelememizde fayda var, vücut diyetle birlikte oluşturulan enerji açığını kapatmak için deri dokusunun altında yağ hücresinin içerisindeki yağı parçalar ve kana geçirir, kana geçen yağ karaciğere ulaşır, karaciğerde karbondioksit, su ve enerjiye dönüştürülür.

Detosk ve bitki çayları ile yağ yakmak !!

Öncelikle zayıflama sürecinde yaktığımız yağı hangi yollarla vücuttan attığımızı incelememizde fayda var, vücut diyetle birlikte oluşturulan enerji açığını kapatmak için deri dokusunun altında yağ hücresinin içerisindeki yağı parçalar ve kana geçirir, kana geçen yağ karaciğere ulaşır, karaciğerde karbondioksit, su ve enerjiye dönüştürülür. Enerji ihtiyaç doğrultusunda kullanılır, su ihtiyaç kadar kullanılır geriye kalan idrarla atılır, karbondioksit ise akciğerlerle atılır, yani yağın temel atım organı akciğerlerdir.

Böbreklerde süzüm işleminin yapıldığı kısma bowman kapsülü denir, bu süzüm işlemi sonucu idrar oluşur ve vücuttan atılır, bu süzüm işlemi sırasında  damardan geçemeyen ve kan içerisinde seyrine devam eden maddelerden biri de yağlardır, yani yağı idrar yoluyla vücuttan uzaklaştıramıyoruz. Bağırsaklarda da durum aynıdır yağlar bağırsaktan emilerek kana geçer ancak kandan bağırsağa geçişi yoktur. Terlemeye gelecek olursak, teri oluşturan maddelerin arasında ise yağ yoktur, yani ter ile de yağ atamıyoruz.

O zaman detokslar ve bitki çayları nasıl etki sağlıyor?!

Detokslar içerik kaynaklı değil yapılma şekli kaynaklı kilo kaybını sağlıyor, çok düşük kalorili bir besini gün boyu almanız gereken besinlerin yerine kullanmanız sonucu şok diyet uyglamanız sayesinde kas kaynaklı hızlı kilo kaybı oluşmasına sebep oluyor.

Bitki çayları hiçbir fayda sağlamaz, çünkü bitkilerin destek olabileceği hiçbir yolla vücuttan yağ atamıyoruz. Bu gruba sauna eşofmanları, korseleri ve sterç sarma işlemini dahil edebilirz.

Özetle bitki çayları ve detokslarla yağ yakamaz ve vücuttan atamazsınız...

 

Bu makale 20 Haziran 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Erden Abdüsselam

Dyt. Erden Abdüsselam, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi  Beslenme ve Diyetetik bölümünde  eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.

Şişmanlık (Obezite), Aşırı Kilo Alımı, Diyabet (Şeker Hastalığı) gbi birçok ilgi ve tedavi alanlarıyla ilgilenerek danışanlarına hizmet vermektedir.

Dyt. Erden Abdüsselam, mesleki çalışmalarına Trabzon Ada Diyet Merkezinde devam ettirerek danışanlarına hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Sağlıklı zayıflamak istiyorum
Dyt. Erden Abdüsselam
Dyt. Erden Abdüsselam
Trabzon - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube