Dermaroller/dermapen uygulaması nedir?

Dermaroller/dermapen uygulaması nedir?

     Dermaroller, üzerinde yaklaşık 100-500 adet iğne bulunan silindir yapıda bir medikal cihazdır. İğnelerin uzunluğu 0.5 mm ile 2,5 mm arasında değişebilmektedir ve kullanılacak deri bölgesine ve yapılacak tedaviye göre seçilmelidir. Hijyen açısından kişiye özgü kullanıma uygundur.

İşlemin mantığı, deride binlerce noktada milimetrik boyutlarda mikroyara oluşumu sağlayarak, bu bölgede yeniden yapılanma başlatmasıdır. Dermaroller uygulaması ile kan dolaşımı artar, sitokin adını verdiğimiz proteinleri ve büyüme faktörleri dokulardan salınır. İşlem ile açılan kanallar yaklaşık 30 dakika içerisinde kendiliğinden kapanmaktadır. Bu süreçte derinin yoğun olarak emmesini istediğimiz ürünleri (PRP, mezoterapi ürünleri vs...) maske şeklinde uygulayarak deri geçirgenliği 200 kat kadar arttırabiliyoruz.

Dermapen ise kullanım mantığı dermarollera benzeyen, ancak daha profesyonel, hekim kullanımına uygun kalem şeklinde cihazlardır.

Uygulamadan sonra deride noktasal kanamalar hafif kızarıklık ve ödem gözlenir. Bu bulgular en derin uygulamalarda bile en fazla 2 gün içerisinde ortadan kalkar.

Hangi durumlarda kullanılır?

Saç dökülmesi tedavisi

Geniş gözeneklerin sıkılaştırılması

Yaşlanma karşıtı tedavi

Mezoterapi uygulamaları

Sivilce ve yara izi tedavisi

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Evren Gökeşme

Uzm. Dr. Evren Gökeşme,1983 yılında Konya'da dünyaya geldi. Tıp eğitimini GATA Tıp Fakültesi'nde 2007 yılında tamamladı ve mecburi hizmetini 2007 ile 2010 yılları arasında Kıbrıs'ta gerçekleştirdi. 2010 yılında Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nde ihtisasına başlayan Uzm.Dr. Evren Gökeşme, 2014 yılında 'Dermatoloji Uzmanı' unvanını aldı.

Dr. Gökeşme, Genel Dermatoloji, Kozmetik ve Estetik Dermatoloji, Dermatolojik Cerrahi, Lazer uygulamaları alanlarında pek çok eğitim, seminer, kongreye katılmıştır ve yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır.

Etiketler
Sivilce izi
Uzm. Dr. Evren Gökeşme
Uzm. Dr. Evren Gökeşme
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube