Dermapen 4 tedavisi

Dermapen 4 tedavisi

2010 yılında dermapenin tanıtımıyla microneedling, ilk otomatik teknoloji olarak devrim yarattı. yeni ve şimdi dermapen 4 ün piyasaya sürülmesi ile, uygulamalara yepyeni bir standart getirdi.

Saniyede 1920 mikro kanalcıklar açarak, hem hızlı bir şekilde ürünlerin deri içine geçmesine hem de hasta konforu sağlamış oluyor. işlemin hızı ve titreşim özelliğinin standarsizasyonu bunu sağlamaktadır.
Dermapen 4 entegre bluetooth bağlantısı sayesinde sürekli işlevleri güncellenir, bu da sürekli parametrelerin doğru kalmasını garanti eder.

Dermapen 4 ; yeni skar tedavi ayar başlığı sayesinde vücuttaki çökük ve yüksek skarlar, akne izleri için daha hassas ve doğru çalışma imkanı sağlayacaktır.

Dermapen 4; patentli teknolojisi sayesinde çalışılmak istenen derinliğin tam , kesin,sürüklemeden en hassas şekilde çalışıldığını garanti eder ve kusursuz bir iğneleme işlemi sağlar. İğneli kartuşun cihazla otomatik olarak kalibre edilmesi suretiyle, her türlü çalışmada, aşınma ve yıpranma ve diğer tüm değişkenleri hesaba katılır. bu durum tedavilerimizin güvenirliğini ve tutarlılığının aynı kalitede olmasını sağlar.

Dermapen 4 uygulaması hangi durumlar da kullanılır?

- Çok güçlü cilt yenileme cihazıdır: özellikle cilt sıkılaştırma, gözenek daraltma, güneş hasarına uğramış, lekelenmiş, kırışıklığı olan cildi yenilemek için, sıkça kullanılmaktadır.

-Akne(sivilce) tedavisinde ve akne izi tedavisinde
- Çatlak tedavisinde; meme, kol, bacak ve kalça , diz arkası , karın çatlaklarında 
- Leke,pigmentasyon ve diskromi denilen renk bozukluklarında, zaman zaman vitiligo tedavisinde 
- Boyun ve dekolte sıkılaştırma ve ince çizgi gidermede 
- Saç dökülmesi tedavisinde
- İnce çizgi ve kırışıklık tedavisinde
- Yara izi, dikiş izi tedavisinde kullanılmaktadır.

Uygulama konforu nasıldır?

Dermapen 4 de;etkin hızı ve titreşimi sayesinde ağrının minimuma indirilmesi hedeflenmiştir,ben kendim şahsen anestezik krem olmadan uygulatabiliyorum, çünkü çok hızlı ve titreşimli, tabi yine de hassasiyeti olan hastalarımıza lokal anestezik krem ile yardımcı oluyoruz. işlemden 10 dakika öncesi krem sürülüp bekletilir, ardından işlem uygulanır.

Hangi tedavi için kaç seans dermapen uygulaması gereklidir?

Rejüvenasyon dediğimiz cilt yenileme işlemleri için ortalama 3-6 seans
Akne iz tedavileri için 4-6 seans 
Çatlak tedavileri için 4-8 seans
Pigmentasyon tedavileri için 4-6 ortalama tedavi seanslarına ihtiyaç duyulur.

Dermapen tedavileri diğer tedavilerle beraber yapılabilir mi?

Dermapen tedavileri dermatoloğunuzun uygun gördüğü hertürlü dolgu , botox, mezoterapi, fokuslu ultrason uygulamalarıyla beraber kombine edilebilir, hatta birbirlerinin etkilerini arttırabilirler bile.

Dermapen tedavi seans aralıkları nasıldır?

Seans aralıları ortalama 2-4 hafta aralıklarlla yapılır.
hastanın özel durumuna göre bazen seans aralıkları uzatılabilir.

Tedaviden sonra,ne zaman sonuç görülmeye başlanır

Tipik olarak ilk seansdan sonra farkı görmeye başlarız,uzun süreli ve belirgin etkiyi elbette 3. tedaviden sonra daha kolay görürüz.

Tedavi sonrası iyileşme ve normal hayata dönme ne zaman olmaktadır?

Tedavi yapılan aynı gün içinde sosyal yaşama dönülebilir, zaman zaman bazı hastalarımızda kızarıklık fazla olursa onu da uygun kapatıcıile kapatıp yardımcı olmaktayız.

Bu makale 14 Kasım 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ

Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, 1972 yılında Adana'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Dermatoloji uzmanı olmuştur. 2004 - 2006 Yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Burse Gemlik Devlet Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Edirne Özel Ekol Hastanes'inde, 2009 - 2012 yılları arasında İstanbul Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, 2012 - 2014 yılları arasında Esteworld Bahçelievler kliniği'nde Estetik Uygulamalar üzerine çalışmış ve 2014 - 2015 yılları arasında M- Onep Nişantaşı kliniği'nde, görevine devam etmiştir. Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, mesleki çalışmaların ...

Etiketler
Dermapen
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube