Dental implant nasıl yapılıyor ?

Dental implant nasıl yapılıyor ?

Diş eksikliği olan hastalarımızda çene kemiği içerisine yerleştirilerek diş kökü görevi gören titanyum içerikli vida sistemine implant denir. 

Yan dişlerin kesilerek yapıldığı köprü protezlere çok iyi alternatiftir. Sabit protez yapmak amacıyla uygulandığı gibi, tutuculuğu az olan hareketli protezlerin tutuculuğunu artırmak amacıyla uygulanabilir. Lokal anestezi altında kemik içerisine yerleştirilen implantın, üst protezi gerekli bekleme süresi dolduğunda yapılarak tedavi tamamlanır. 

Yeterli kemiğin olmadığı durumlarda implant cerrahisi ile eş zamanlı ya da daha öncesinde kemik ilaveleri yapılır. Bunlar sinüs lifting gibi kemiğin dikey boyutunu veya "bone splitting" gibi kemik genişliğini artırmaya yönelik işlemler olabilir.

Dentis implant uygulandığı andan itibaren doğal dişlerimiz gibidir ve ağız bakımının iyi yapıldığı sürece çok yüksek başarı oranları ile ağızda kalırlar.

Bu makale 27 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Fatma Türktekin

Dr. Dt. Fatma Türktekin, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Ayrıca Periodontoloji (Dişeti Hastalıkları) üzerine Ege Üniversitesinde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Mesleki çalışmalarına İzmir Bayraklı'da bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
Etiketler
Dental implant
Dr. Dt. Fatma Türktekin
Dr. Dt. Fatma Türktekin
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube