Değiştiremediklerimizden misiniz?

Değiştiremediklerimizden misiniz?

Değiştiremediklerimizden misiniz?

''Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir'' sözünü duymuşsunuzdur. Peki bu sürekli değişim halinden nasıl etkileniyoruz, odak noktamıza neleri alıyoruz? Baktığımızda çoğumuz değiştiremeyeceğimiz şeylere; geçmişe, zamana, mevsimlere, etrafımızdaki insanlara, patronumuza vs. odaklanıp moral ve motivasyonumuzu düşürüyoruz. Bazen bununla beraber kendimize, etrafımızdakilere ve dünyaya karşı olumsuz tutumlar besleyebiliyoruz. Bunların etkileri tabii ki ağır oluyor. Hayata verdiğimiz anlamları negatife çeviriyor ve dünyaya bakış açımızda olumsuzluklar gözlerimizin önünden uzaklaşmıyor. Gözümüzün önünü açmaya ve 'şey' olarak kendimize yönelmeye başladığımız takdirde hayatın asıl yönünü ve kendimizin varlığını derinlerimize kadar hissetmeye başlayacağız. Değiştirebileceğimiz şey aslında kendimiz, Değiştirebileceğimizi düşündüğümüz şeyler, aslında bizi bizden uzaklaştıran şeyler.

Bu makale 19 Temmuz 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Cumali Özdemir

Lisans eğitimini 2017 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Daha sonra alanı ve mesleği ile ilgili hem kendimi geliştirmek hem de danışanlarıma daha fazla yardımcı olmak adına birçok eğitim almış, okumalar yapmış, gönüllü çalışmalarda yer almıştır.

Aldığı eğitimlerden bazıları;
-Bilişsel Davranışçı Terapi Ön Uygulayıcısı
-Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
-Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Programı
-Terapötik Kartların Kullanımı
-Filial Terapi...

Ayrıca 'Eğitim Danışmanlığı' alanında da çalışmaktadır. Bu çerçevede sınava hazırlanan öğrenciler için program dahilinde 'Psikoeğitim'ler vermektedir.
Şu anda kendi alanında yüksek lisans eğitimi devam etmekte ve aynı zamanda 'Psiko-İdea Akademi'nin kurucu başkanıdır.
 

Etiketler
Sosyal anksiyete
Psk. Dan. Cumali Özdemir
Psk. Dan. Cumali Özdemir
Adana - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube