Çocuklarda karne sendromu

Çocuklarda Karne Sendromu

Çocuklarda karne sendromu

Çocuklarda Karne Sendromu

Karne bir öğrencinin bir eğitim dönemi boyunca aldığı derslerin yılsonunda öğrencinin performansının değerlendirildiği belgedir. Dönem sonunda alınan karne çocuğun başarısı kadar eksik kaldığı noktaları da gösterir.

Karnedeki Notlar Bize Neler Anlatır

Karnedeki notlara bakıp çocuğun başarısını veya eksikliğini değerlendirmek doğru bir davranış olmayabilir.  Eğitim sürecinde başarılar olduğu kadar eksikliklerinde var olduğunu, ebeveynlerin yalnızca bu başarılara göre değerlendirme yapmaları çocuklarda kaygıya yol açabilir. 

Karne alan çocuklar yetersizlikleri doğrultusunda kendilerini başarısız ve değersiz hissedebilirler bu noktada ebeveynlere çocukların bu duygu durumu ile başa çıkmaları için sorumluluklar düşebilir. Dönem boyunca çocuklarının ödevlerine yardım eden ebeveynler karnedeki yetersiz notların kendilerine verildiğini düşünebilirler. Bu durumda karnedeki notlardan dolayı duyulan kızgınlık, öfke ve hayal kırıklığı gibi duygular çocuklara yansıtılmamalıdır.

Nasıl Bir Yol İzlenebilir

Karnedeki notlarla ilgili çocuğun fikrini almak, çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmek için zaman tanımak, çocuklarınızı akranlarıyla kıyaslamamak ve çocuğunuzla iletişiminizi koparmamak karne ile ilgili oluşacak sorunlarda ebeveynlere yardımcı olabilir. 

Bu makale 20 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. H.Beste Polat Varlı

Uzman Klinik Psikolog H. Beste Polat Varlı, 1993 yılında Ankara'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Batıkent İlköğretim Okulu'nda okuyup, lise öğrenimimi Celal Yardımcı Anadolu Lisesi'nde tamamladım. Ufuk Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olup, Esenyurt üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yaptım. Yüksek lisansımı kaygı düzeylerinin depresyon üzerine etkisinin incelenmesi konulu bitirme projesi ile tamamladım. Üniversite hayatım bittikten sonra iş hayatına geçiş süresinde evlendim. Öğrenim hayatım boyunca devlet hastanesi, kreş ve özel eğitim merkezinde stajlarımı uygulamalı olarak tamamladım. Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini süpervizyon çalışması ile bitirdim. Hürol Fışıloğlu'nun verdiği Aile ve Evlilik terapisi eğitimini yine süpervizyon aşaması ile 3 düzeyde tamamladım. Oyun Terapisi eğitimini Süpervizyon Uyg ...

Etiketler
Psikolojik destek
Uzm. Kl. Psk. H.Beste Polat Varlı
Uzm. Kl. Psk. H.Beste Polat Varlı
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube