Çocuklara iyi örnek olmak

Çocuklara İyi Örnek Olmak

Çocuklara iyi örnek olmak

Çocuklara iyi örnek olmak, psikolojik gelişimlerini olumlu yönde etkileyebilir çünkü:

1.Değerler ve Ahlaki Gelişim: Olumlu bir rol model, çocuğa doğru ve yanlış arasındaki farkı anlamalarında yardımcı olabilir, bu da etik değerlerini oluşturmalarına katkı sağlar.

2.Özsaygı ve Güven: İyi bir örneklik, çocuğun özsaygısını artırabilir. Güvenilir bir rol modelle büyüyen çocuklar, kendilerini daha iyi ifade eder ve başkalarıyla olan ilişkilerinde daha sağlam temellere sahip olabilir.

3.Empati ve Sosyal Beceriler: Olumlu rol modeller, empatik davranışları göstererek çocukların duygusal anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olabilir. Bu da sosyal ilişkilerde başarılı olmalarına katkı sağlar.

4.Motivasyon ve Başarı: İyi bir örnek, çocuğun çabalarına odaklanma ve hedeflerine ulaşma konusunda motivasyon sağlayabilir. Bu, çocukların kendilerini geliştirmeleri ve başarılarına odaklanmaları için önemli bir etkendir.

5.Duygusal Güvenlik: Olumlu bir rol model, çocuğun duygusal güvenliğini artırabilir. Bu, çocuğun dünya ile daha sağlam bir bağ kurmasına ve yaşamla başa çıkma becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.

İyi bir örnek oluş, çocukların genel psikolojik sağlığını destekleyerek, olumlu bir yaşam görüşü ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunabilir.
 

Bu makale 28 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Selinay Küçüker Sönmez

Uzm. Kl. Psk. Selinay Küçüker Sönmez, 5N1K Psiko Akademi'de danışan kabulüne devam etmektedir.   SERTİFİKALAR -MMPI (MINNESOTA ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ ) -LOUISA DUSS PSİKANALİTİK ÖYKÜ TESTİ -CAT ALGI TESTİ -BİR İNSAN ÇİZ TESTİ -ÇOCUK ÇİZİMLERİNİN PEDAGOJİK DEĞERLENDİRMESİ -METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ -AİLE VE ÇİFT TERAPİSİ EĞİTİMİ - Murat Dokur -ŞEMA TERAPİ-Kahraman Güler SEMİNERLER 2018 Geleceğe Pozitif Bakış - Uzman Psikolog Aylin Gündoğdu 2018 Adli Psikoloji ve Tıp – Yrd. Doç. Dr. Necmettin Aksoy 2018 Kaygı ve Tedavi Yöntemleri – Uzman Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal 2018 ​ Bağımlılık ve Tedavi Yöntemleri, Kişilik Bozuklukları ve Tedavi Süreci – Uzman Klinik Psikolog Ahmet Yılmaz 2017 ​ Cinsel Sorunlar ve Tedavi Süreci – Uzman Klinik Psikolog Gülçin Şenyuva ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
instagram
Etiketler
Çocuklara iyi örnek olmak
Uzm. Kl. Psk. Selinay Küçüker Sönmez
Uzm. Kl. Psk. Selinay Küçüker Sönmez
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube