Diş Çekimi, Cerrahi Çekim

Dt. Fikret Altan
Dt. Fikret Altan
13 Eylül 2017505 görüntülenme
Randevu Al
Diş Çekimi, Cerrahi Çekim

Dişin çene kemeğindeki soket adı verilen yuvasından ayırma işlemine diş çekimi denir ve bu işlem diş çekiminin zorluğuna göre değişir.

Diş hekiminin dikkatli hareket etmesi ve kurallara uyması, hastanın ağrı duymaması için gerekli önlemlerin alınması durumunda, diş çekiminden ve diş hekiminden korkulacak hiç birşey kalmamaktadır.

Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Ağzınızı sıvı çalkalamayın ve tükürmeyin

Sigara içmeyin ya da bu süre zarfında bırakın

Çekim yerine konan pamuk tampon (steril gazlı bez) en az yarım saat sıkıca bastırılarak ısırılmalı ve uygun zaman dilimlerinde (yaklaşık 10 saat) değiştirilmelidir.

Ağrı ve apseye karşı hekim reçetesine göre antibiyotik ve ağrı kesici (aspirin hariç) alınabilir. Özellikle uyuşukluk geçerken ağrı zirveye ulaşır. Bu normal bir durumdur, bu yüzden uyuşukluk geçmeden 1 saat önce ağrı kesici almak daha faydalıdır.

Kanama bittikten sonra günde 5-10 kez gargara (tuzlu su, ilaçlı gargara) yapmak iyileşmeyi hızlandırır.

Cerrahi Çekim

Cerrahi çekim ağız içinde rahatça görülemeyen, diş eti sınırında kırık olan ya da gömük dişlerin çekiminde kullanılan tekniktir. Apse ve kist operasyonları, tüberlerin düzleştirilmesi, kök rezeksiyonu, 20 yaş dişlerinin çekilmesi ve gömülü dişlerin çekilmesi cerrahi çekime girer.

Normal diş çekimine göre biraz daha zorlu ve uzun zaman alan bir çekim olmakla birlikte kurallara uyulduğu taktirde ve hekimin tecrübesi ile bu zorlu diş çekimi de kolaylıkla atlatılabilir ve sonunda dikiş atılırsa hasta hiçbir sorun yaşamayacaktır. Hekim reçetesine göre antibiyotik ve ağrı kesici (aspirin hariç) alınabilir.

Etiketler

Diş çekimiCerrahi diş çekimiDiş çekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Yazar Hakkında

Dt. Fikret Altan

Dt. Fikret Altan

19 Haziran 1964 Sarıyer/Emirgan doğumlu olan Fikret Altan, Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi doktorlarından Sinir Doktoru (Nöro-Psikiyatrist) Dr. Ünal Altan ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsü terzilerinden Sunal Altan çiftinin çocukları olarak dünyaya gelmiştir.   Aslen Samsunlu olup, 1975  Reşitpaşa/Karacapaşa (Osman Saçmacı) İlkokulunu, 1978  Emirgan Behçet  Kemal  Çağlar  Ortaokulunu, 1981 Kabataş  Erkek  Lisesini, 1987 İstanbul Üniversitesi (Çapa) Diş  Hekimliği Fakültesi Yüksek Lisans öğrenimini başarı ile tamamlayarak "Diş Hekimi" ünvanını kazanmıştır.    1989 yılında Aydın Jandarma Tabur Komutanlığı'nda "Diş Tabip Teğmen" olarak askerlik görevini yapmıştır. 1989/1991 arası Kızılay Beyoğlu/İstiklal Şubesi Diş Tabipliği bölümünü kurarak kısa bir süre "Dispanser Diş Tabibi" olarak çalışmış ve sırasıyla Reşitpaşa Dispanserinde "Diş Hekimi" olarak, Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi'nde kendi özel diş kliniğinde Estetik Diş Hekimliği hizmeti vermiştir. Estetik Diş Hekimliği, Implant, Zirkonyum ve Ortodonti konularında kendini geliştirmiş ve bu dallarda birçok çalışmalar yapmıştır 1991 yılından itibaren doğduğu bölge olan Sarıyer/Reşitpaşa Diş Kliniğinde Estetik Diş Hekimliği hizmeti veren Sarıyer Diş Hekimi Fikret Altan diş hekimliğinin tüm branşlarını bünyesinde barındırmaktadır. MİSYONUMUZ Ağız ve diş sağlığı tedavilerini, tüm uzmanlık dallarında teknolojik imkanlarla toplumun her kesimine tarafsız, güvenilir saygın ve güleryüzlü bir kurum olarak sunmak önceliğimiz hasta memnuniyetine odaklanmaktır. Tıbbi etik ilkelerden ödün vermeden, güvenilir bir tanı ve tedavi hizmeti vererek, sterilizasyon kurallarına uyarak, koruyucu ve tedavi edici diş hekimliği hizmetleri ile birlikte ulaşılabilir bir fiyat politikası ve devamlı gelişmeyi sağlayan bir yönetim/işletim sistemi örneği sunmak. VİZYONUMUZ Bilimsel, dinamik, güleryüzlü ve etik değerlerden asla ödün vermeden gelecekte yaptığı iyi işlerle anılan, ailesinden aldığı hekimlik bayrağına zarar vermeden gelecek kuşaklara aktaran, diş hekimliği mesleğine katkı sunmak adına sürekli kendini geliştirip yenileyen bir kurum olma hedefindedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.