Doktorsitesi.com

Periodontal Plastik Cerrahi

Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı
Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı
17 Haziran 2016199 görüntülenme
Randevu Al
Periodontal Plastik Cerrahi

 

Dişi bir yaka gibi saran 1-2 mm. civarında gevşek yapıdaki dişetine serbest dişeti denilmektedir. Serbest dişeti ile yanak-dudak mukozası arasında kalan dişeti ise yapışık dişetidir. Serbest ve yapışık dişetinin tümüne ise keratinize dişeti denir. Doğal dişlerin çevresinde her zaman asgari düzeyde de olsa keratinize dişeti bulunmaktadır. Periodontal dokuları sağlıklı bir şekilde koruyabilmek için birkaç mm genişliğinde keratinize dişeti bandının gerektiği fikri yıllardır savunulmaktadır. Keratinize dişeti, çiğneme sırasında oluşan sürtünme kuvvetlerinden kaynaklanacak yaralanmalardan periodonsiyumu ve komşu alveoler mukozanın sebep olduğu çekme hareketinden dişetini korur, plağa bağlı dişeti hastalıklarının derin dokulara ilerlemesine karşı doku direnci sağlar.

Periodontal tedavi uygulamalarından biri olan periodontal plastik cerrahi; dişleri çevreleyen dişeti ve alveol mukoza miktarındaki, konumundaki veya morfolojisindeki defektleri düzeltmek amacıyla uygulanan cerrahi işlemleri kapsar. Periodontal plastik cerrahi uygulamaları ile yetersiz olan keratinize dişetini arttırarak oral mukozada dirençli bir yapı oluşturmak, hastanın oral hijyen uygulamalarını kolaylaştırmak, frenilum ve kas ataşmanlarını ortadan kaldırarak dişeti çekilme hareketlerini kısıtlamak ve sıcak-soğuk hassasiyetlerine neden olan lokalize dişeti çekilmelerini tedavi ederek estetik ve fonksiyonel sorunları düzeltmek hedeflenir.

Etiketler

Diş eti hastalıkları tedavileriDiş eti hastalıklarının belirtisiPeriodontal tedavi nedirPeriodontal tedavi ne ile ilgilidir?Periodontal plastik cerrahi

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı

Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı

Uzm. Dr. Dt. Gülin SEYMEN SARI, 1984 yılında Bursa'da doğmuştur. Lise öğrenimini Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak Diş Hekimi Unvanı almıştır. 2009 yılında ise Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda doktora ve uzmanlık eğitimine başlamış ve 2013 yılında ''Tıbbi Bir Bitki Ekstresi Olan Ankaferd Blood Stopper'ın Yara İyileşmesi üzerine Etkisinin Histolojik ve Biyokimyasal Olarak Değerlendirilmesi'' başlıklı doktora tezi ile eğitimini tamamlayarak bilim doktoru ve uzman derecesini almıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır