Cinsel terapi nedir ?

Cinsel terapi nedir ?

Cinsel işlev bozuklukları ( vajinismus, orgazm sorunları, erken ve geç boşalma, ereksiyon sertleşme sorunu yaşayanlar, farklı cinsel eğilim gibi ) tedavisinde bilimsel olarak kanıtlanmış çözüm ve önerileri sunulmasına ve danışana yardımcı olunmasına cinsel terapi denilir.

Cinsel terapi amaçları nelerdir?

Cinsel işlev bozuklukluğu nedeni ile kişinin bozulan ruhsal durumunu düzeltmek.

Cinsel işlev bozukluğunu  en kısa süre içinde düzeltmek.

Sorunun kalıcı  bir şekilde kişinin hayatından çıkarmak.

Kişilere cinsel eğitim vermek

Cinsel eğitimde sorunları çözüme kavuşturmak.

Kişiler arasındaki bozulan ilişkileri düzeltmek.

Cinsel çatışmaları düzeltmek.

Cinsel terapist ise cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kişi ve kişilere destek ve tedavi çözümleri sunan cinsel sağlık bilimi ile profesyonel olarak ilgilenen kişilere denilir.

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mustafa Torgaç

Op. Dr. Mustafa TORGAÇ, lisans öncesi eğitimini Antalya Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1997-2002 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda ihtisasını yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Mecburi hizmet yükümlülüğünü Burdur Gölhisar Devlet Hastanesi'nde yerine getirmiştir. 2006-2011 yılları arasında Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapmış olan Op. Dr. TORGAÇ, tam gün yasası nedeniyle buradaki görevinden istifa ederek özel muayenehanesinde çalışmaya başlamıştır.  Vajinismus tedavisi, lazer ile vajen daraltma yenileme, lazer ile idrar kaçırma tedavisi, riskli gebelik takibi, vajen est ...

Etiketler
Cinsel rahatsızlık
Op. Dr. Mustafa Torgaç
Op. Dr. Mustafa Torgaç
Antalya - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube