~?Çocukluğumuzda cinsel istismara uğradıysanız aşağıdaki cümlelerin birçoğu ya da hepsi size doğru gelecektir⚠️
❌ İçinizde derinden gelen,yer etmiş utanç, değersizlik ve suçluluk duyguları var.
❌ Başkaları tarafından kullanılmaya ve sömürülmeye meyillisiniz.
❌Çevrenizdeki herkesin sizden daha değerli olduğunu düşünüyorsunuz.
❌Kendi ihtiyaçlarınızı hiçe sayıp hayatınızdaki insanların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor, böyle davranmazsanız kimsenin sizi sevmeyeceğimi düşünüyorsunuz.
❌Duygularınızı ifade etmekte, özellikle hayır demekten kızgınlığınızı belli etmekte ve sınır çizmek de zorlanıyorsunuz.
❌Acımasız ve zalim insanları hayatınıza davet edip onları bir şekilde değiştirebileceğinizi, size karşı anlayışlı davranabileceklerine sizi sevebileceklerinize inanıyorsunuz.
❌İnsanlara güvenmekte zorluk çekiyorsunuz; çevrenizdekilerin sizi aldatacağını size ihanet edeceklerini acı vereceklerini düşünüyorsunuz.
❌Cinsellik konusunda problemleriniz var seks ve cinsellik sizi rahatsız eden konular...
❌Hiçbir şey yolunda gitmiyorken her şey yolundaymış gibi davranmayı öğrendiniz başarı mutluluk ya da iyi bir ilişki hak ettiğinizi düşünmüyorsunuz.
❌Spontane hareket etmekte zorlanıp neşeli davranmıyorsunuz.
❌Kendinizi hiç çocukluk yaşamamış gibi hissediyorsunuz.
❌Kendi çocuklarınıza karşı kızgınsınız; onların hayatlarının sizinkinden çok daha iyi olduğunu düşünüyor sinirleniyorsunuz.
❌Normal olmanın ne demek olduğunu merak ediyorsunuz.
⚠️Bu duygular çok önce, daha çocukluğunuzda başladı. Bu kuvvetli hislerden tek başına kurtulmanız çok zor ?
Siz terapiyle hayatınızı kontrol altına alabilir, sizi esir eden duygulardan TAMAMEN VE BAŞARIYLA kurtulabilirsiniz??