Cilt bakımı için gerekli uygulamalar

Cilt bakımı için gerekli uygulamalar

Cilt bakımı herşeyden önce cildin normal fonksiyonlarını yapmasına imkan veren, bu fonksiyonları koruyan ve uyaran bir işlemdir.

İyi bir cilt bakımının esas kuralı cildin yapısına uygun temizlik ile başlar. Cildimizin karşı karşıya olduğu dış etkenlerden derinin gençliğinden sorumlu beş doğal fonksiyon olan yenilenme, beslenme, nemlendirme, solunum ve korunmayı aynı anda etkilemekle mümkün olabilir.

Bunun için cildi tahriş etmeden temizleme, güçlendirme, sıkıştırma, koruma, dengeleme, hücre yenilenmesini uyarma, canlandırma gibi etkilerin sağlandığı bir bakım planının uygulanması gerekir.

Cildimiz dış ortamda UV ışınları, kimyasal, fiziksel biyolojik etkenler, makyaj, sigara dumanı gibi zararlı faktörlerden yoğun bir şekilde etkilenir. Vücudumuzu koruyan cildimizin bu dış etkenlere karşı korunması gerekir.  Cilt bakımı; cilt sağlığı ve güzelliği için herkesin yapması gereken bir disiplin geleceğe yönelik bir yatırımdır.

Cilde bu etkileri sağlayan kaliteli ürünlerle cildin nem dengesi kurulabilir, beslenmesi ve güçlenmesi sağlanabilir. Cilt zararlı dış etkenlere karşı korunabilir ve cilt sağlıklı, kaliteli bir görünüme kavuşturulabilir.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Naciye Mirata

Uzm. Dr. Naciye Mirata
Uzm. Dr. Naciye Mirata
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube