Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken konular

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken konular

Saç ekimi, her hasta için önemli bir adımdır. Önümüzdeki işler için doğru bir şekilde hazırlanmak ve işlem ve iyileşme hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olmak çok önemlidir. Bir saç restorasyon işlemini uygulamadan önce düşünmeniz gereken birçok şey var.

Beklentileriniz Gerçekçi mi ?

Gelişmiş FUE saç ekimi, çok sayıda hasta için son derece etkili olabilir. Bununla birlikte, hiçbir cerrahın fiziksel olarak mümkün olanlardan fazlasını yapamayacağını hatırlamanız gerekir. Gelişmiş saç dökülmesi olan bazı hastalar için saç ekimi yeterince iyi sonuçlar vermez.

Ekilen Saçlar Saç Dökülmesinden Muzdarip Değildir!

Bir FUE saç ekimi sırasında ekilen kıl follikülleri tipik saç dökülmesine maruz kalmazlar.

Bu nedenle saç ekimi sonuçları ömür boyu sürmektedir. Bununla birlikte, saç dökülmesi, ekilmeyen ve saç restorasyon işleminden önce alıcı alanlarda mevcut olan folikülleri etkilemeyi durdurmaz. Bu nedenle, bazı vakalarda saç dökülmesinin ilerlemesine karşı 5-8 yıl içinde tekrar ameliyat gerekebilir.

Bakım Talimatlarını Takip Etmeniz Gerekecek

Transplantasyondan sonra, temel bakım sonrası rutini doktorunuz tarafından açıklanacaktır.

Transplantasyondan sonra en az 2 hafta boyunca her gün takip edilmesi gereken nemlendirici ve saç yıkama işlemlerini takip etmelisiniz.

Saç ekiminin sonuçları, birkaç basit kural ve öneriyi takiben size bağlıdır, bu nedenle bu talimatlara hazır olmalısınız.

Sonuçlar Anında Görülmez.

Çoğu durumda, bir FUE saç ekimi işlemini tamamlamak yalnızca 6-8 saat sürer. Ancak, 5-8 ay sonra işlemin sonuçlarını ancak görebilirsiniz.

Transplantasyondan sonra, ekilen greftlerden çıkan saçlar yaklaşık 4 hafta içinde dökülecektir. Panik yapmayın, bu iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Bu nedenle sabırlı olmanız gerekir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Reşat Arpacı

Dr. Reşat ARPACI, 1975'de Akhisar'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışı seminerleri takip etmeye başlamış ve ISHRS'nin Berlin'de ki kongresinde ilk saç ekimi eğitimini aldıktan sonra FUT yöntemi ile saç ekimi yapmaya başlamıştır. 2002 Yılında "Milano Hair Transplantation Institute" den sentetik saç ekimi olan Biofibre eğitimine katılan Dr. Reşat ARPACI, 2002 yılından itibaren Ege bölgesinde, Kuşadas ve izmir merkez olmak üzere saç ekimi ve saç sağlığı üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2004-2005 yıllarında Sağlık Bakanlığı ve Flavius Estetik Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Medikal Estetik Sertifika Programını başarıyla tamamladı 2005 yılında Yeditepe Ün ...

Etiketler
Saç ekimi sonuçları
Dr. Reşat Arpacı
Dr. Reşat Arpacı
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube