Çift terapisi hakkında

Çift terapisi hakkında

İçinde yaşadığımız modern dünya ve getirileri, aile ilişkilerini daha karmaşık ve içinden çıkılması zor gözüken durumlara sürükleyebilir ve beklenmedik değişikliklere uyum sağlamada tüm aile zorlanabilir. Sebebi her ne olursa olsun aile üyeleri, karşılarına çıkan sorunlarla baş ederken, aile terapisti ile profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyabilir.
... 
Evlilik terapisti kontrolünde çiftlerin evlilik ve aile hayatlarındaki, uyumsuzluk veya problemlerin kaynağının tespiti ile başlayan süreç, sorun teşkil eden durumun çözümlenmesi ve gerekiyorsa ilişkilerin yeniden düzenlenmesiyle devam eder. Bireylerin problem çözme becerileri kazanmasıyla, inşa edilen sağlıklı iletişim kanallarının gelecekte de işlevselliğini koruması için önleyici faaliyetler ile süreç tamamlanır.

Bu makale 5 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Hakan Sürücü

Uzman Psikolojik Danışman /  Hakan Sürücü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde 4 yıl olan lisans eğitimini, bir dönem erken bitirerek 3.5 yılda başarıyla tamamladı. Lisans eğitimi sonrasında Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Yüksek Lisansını Sakarya Üniversitesinde tamamlayıp uzmanlığını aldı.  Uzman Psikolojik Danışman Hakan Sürücü  -ÇEPE dahilinde Aya Psikoakademi'de Dr. Obengül Ejder tarafından verilen içerisinde Freud , Piaget, Kohlberg, Bowbly, Erıcson, Masten gibi Gelişim Psikolojisi kuramcıları olmak üzere Sigmund Freud, Carl Gustav Jung, Heinz Kohut, J. Masterson, Albert Ellis, Aaron Beck , Virgia Satir , Salvador Minuchin, olmak üzere birçok kuramcının psikoterapotik yaklaşımlarının anlatıldığı psikoloji alanında önemli isimlerin ekol ve kuramlarının, teori, formülasyon ve süpervizyon aşamalar ...

Etiketler
Çift terapisi
Uzm. Psk. Dan. Hakan Sürücü
Uzm. Psk. Dan. Hakan Sürücü
Ankara - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube