Çapraşık dişler için tel tedavisi

Çapraşık dişler için tel tedavisi

Ortodonti; diş, çene ,yüz kompleksini normal yapı gelişim, anomaliler ve anomalilerin tedavisi yönünden ele alan bir dişhekimliği uzmanlık dalıdır.

Estetik ve fonksiyonun tam sağlatılabilmesi amaçlı bireyin protetik herhangi bir tedavi seçmesine alternatif olarak kendi doğal dişlerini kullandırma hedefindedir.
özellikle erken dönemde bireyin gelişimini bozan yanlış alışkanlıklar sonucu ( parmak emme, uzun süreli biberon kullanımı,dudak ısırma,dil itimi ,infantil yutkunmanın devamlılığı) doğan durumların yarattığı anomalileri düzeltmede kullanılırlar.

Süt dişlenme dönemi,karışık dişlenme dönemi ,daimi dişlenme dönemi gibi her yaş aralığına göre belli tedavi şekilleri olan ağız içi ya da ağız dışı ,sabit ya da hareketli aygıtlarla dişlerde ve çene kemiğinde oluşan anomalileri çözmeyi hedeflemektedir.
Sanılanın aksine dişsel düzeltmeler her yaşta yapılabilmektedir.İskeletsel sorunlarda ise yaş önemlidir. Bu durumda fonksiyonel tedaviye ihtiyaç vardır ki ergenlik çağına kadar olan sürede yapılması gerekmektedir. Süresi çoğunlukla kişiye özel olarak değişse de ortalama olarak 24 aydır. Yetişkin tedavileri çocuklara oranla daha uzun süre alabilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Gözde Gürses

Dt. Gözde GÜRSES, 1983 yılından Eskişehir’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Mezuniyetinin ardından pek çok klinik ve diş hastanesinde görev yapmış olan Dt. Gözde GÜRSES, özellikle estetik diş hekimliği ve implant üstü protezler üzerine yoğunlaşmış olup mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Beykoz'da bulunan özel kliniğinde devam etmektedir.

Etiketler
Ortodontik bozukluklar niye oluşur?
Dt. Gözde Gürses
Dt. Gözde Gürses
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube