Ağız kokusu neden olur? tedavisi nasıldır?

Ağız kokusu neden olur? tedavisi nasıldır?

Ağız kokusu yediğimiz besinlerin, ağzımızda belli bir süre kaldıktan sonra bakteriler tarafından bakteri plağına ve diş taşına dönüşmesi sonucu oluşabilir. Ayrıca ağız bakımı eksikliğine bağlı olarak diş çürükleri ve dişeti hastalıkları da meydana gelerek tabloyu ağırlaştırmaktadır. İyi temizlenmeyen protezler, kökler, kırılmış dişler, kırılmış dolgular, yirmi yaş dişleri de benzer şekilde ağız kokusunun daha şiddetli hissedilmesine neden olmaktadır. Bazı ilaçların sürekli kullanımında sürekli ağız solunumu yapan kişilerde, tükürük azlığına bağlı olarak ağız kokusu gelişebilir.

Burada önemli olan bunların tam tespiti, hekim tarafından kontrolleri, diş taşı temizlikleri, kişinin günde 3 defa diş plağının uzaklaştırılmasını sağlayan şarjlı diş fırçaları ile dişlerini fırçalaması, diş etlerini korumaya yönelik olan diş macununu tercih etmeleri ve yardımcı olarak diş ipini kullanmaları ağız kokusundan kurtulmalarına yardımcı olacaktır. 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Murat Zogun

Dt. Murat ZOGUN, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Dt. Murat ZOGUN, mesleki çalışmalarına kurucu ortaklarından biri olduğu İstanbul Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Ağız kokusu nedenleri
Dt. Murat Zogun
Dt. Murat Zogun
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube