Diş eti ağrıları ve diş damak tedavisi

Diş eti ağrıları ve diş damak tedavisi

Dişlerle birlikte yaşanan damak sorunları da büyük acıların çekilmesine neden olabilmektedir malesef  Bu nedenle diş damak tedavisi birlikte değerlendirilmesi gereken ve birbirlerini etkileyen en önemli durumlardan birisidir.

Ağız ve diş sağlığı mutlaka kısa süreler içerisinde müdahale edilmesi gereken ve sonuçları açısından oldukça önemli olan konulardandır. Bu nedenle yapılacak olan tedavilerin daha etkili sonuçlar vermesi için kesinlikle erken teşhisin yapılması gerekecektir. Uygulanacak olan tedavilerin doğru zamanda ve doğru ekipler tarafından yapılması sizlerin yaşam kalitenizi ve aynı zamanda psikolojinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Diş Eti Ağrıları

Diş etlerinde zaman zaman ağrılar yaşanması önemli hastalıkların belirtileri olabilecektir. Bu nedenle uzun süreli yaşanan ağrılarda mutlaka diş doktoruna başvurulması gerekmektedir. Diş eti ağrılarının ve hastalıklarının nedenlerine bakacak olursak:

·         Dişlerin hızlı ve yanlış fırçalanmaları,

·         Aşırı şekerli gıdaların tüketilmesi,

·         Yetersiz beslenme,

·         Diş etlerinin iltihaplanmaları,

·         Diş eti kanamaları,

·         Diş etlerinde çıkan yaralar,

·         Yaşanılan alerjik durumlar,

·         Bağışıklık sisteminde yaşanan zayıflıklar,

·         Genetik sebepler.

Bu gibi nedenlerden dolayı diş eti hastalıkları oluşabileceği gibi diş eti ağrılarına da sebep olabileceklerdir.

Diş Eti Hastalıklarının Tedavileri

Diş eti hastalıklarındaki en önemli tedavi oluşma nedenlerinin tedavi edilmeleridir. Bu nedenle yapılacak olan tetkik ve incelemeler neticesinde ortaya çıkan nedenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu şekilde hastalığın tekrar etmesi de engellenebilecektir. Bu şekilde nedenler ortadan kaldırıldıktan sonra uygulanacak tedaviler değişiklik göstermektedir. Cerrahi müdahalelerin yapılması gereken durumlarda ise erken teşhis oldukça önemli olacaktır. Diğer bütün hastalıklarda olduğu gibi diş eti hastalıklarında da erken teşhis yapılması hastalığın ilerlemeden müdahale edilmesi için çok önemli olmaktadır.

Diş Eti Hastalıklarının Psikolojik Etkileri

Diş eti hastalıklarının en büyük etkileri kötü görüntüden dolayı psikolojik sorunların yaşanmasıdır. Görüntünün yanı sıra sürekli olarak yaşanan ağız kokuları da hasta olan kişilerin kendisini diğer insanların bulundukları ortamlardan kendilerini soyutlamalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle yaşanılan hastalıkların kısa süreler içerisinde çözülmeleri gerekmektedir. Diş eti hastalıklarının tedavileri için siz de alanında uzman olan doktor ve sağlık çalışanlarından destek alarak bu tarz sorunların oluşmasını engelleyebileceksiniz.

Bu makale 6 Nisan 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
Dişeti hastalıkları
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube