Çalışırken en fazla gözler yoruluyor

Çalışırken en fazla gözler yoruluyor

Refraksiyon ve Ön Kamera Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Ün, çalışma hayatındaki kişilerde göz yorgunluğu, göz kuruluğu ve yakını görememe gibi göz rahatsızlıklarıyla sık karşılaşıldığına dikkat çekti. Ün, ekran başında çok zaman geçirenlerin her 20 dakikada bir çalışmalarına ara vererek, 20 saniye boyunca 20 metre uzaklığa bakarak göz yorgunluğunu minimum seviyeye indirebileceklerini söyledi. İş dünyasında en çok yakını görememe odaklı göz sağlığı sorunlarının yaşandığına dikkat çeken Ün, presbyond yakın lazer göz ameliyatı ile yakın, orta ve uzak mesafelerde net şekilde görüş sağladıklarını belirtti. Bir diğer alternatifin ise göz içi mercek ameliyatları olduğu bilgisini verdi.

Bu makale 13 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Murat Ün

Op. Dr. Murat Ün lise öğreniminin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak göz hastalıkları uzmanı olmuştur.

2001-2004 yılları arasında Yaşar Okuyan SSK Hastanesi'nde, 2004-2016 yılları arasında Dünya Göz Hastanesi  Ataköy'de, 2016-2018 yılları arasında Medikal Park Hastanesi'nde ve 2018-2021 yılları arasında Batı Göz Hastanesi'nde görev almıştır.

Op. Dr. Murat Ün mesleki çalışmalarına özel muayenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Göz ameliyatı
Op. Dr. Murat Ün
Op. Dr. Murat Ün
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube