Çağımızın hastalığı stres

Çağımızın hastalığı stres

Stres çağımızın en temel problemlerinden biri olup, bir çok sağlık sorunlarına ve hastalığa sebep olmaktadır.
Yaşadığımız koşulları göz önüne koyduğumuzda strese neden olan yapıları ortadan kaldırmak mümkün değildir. Eğer yaşam koşullarınızı değiştiremiyor iseniz tedavi desteği almak en doğru karar olacaktır.Alacağınız desteğin yan etkisi olmaması ve vücut enerjisini kullanarak yani kendi eczanesini kullanarak tedavi olmak en tercih edilen yöntemdir.
Akupunktur vücudumuzda regüle edici yani dengeleyici bir tedavi yöntemidir.
Stres oluşturan uyaranlar limbik sistemimiz tarafından algılanıp yorumlandıktan sonra bedenin vereceği cevap düzenlenir. Kalbimizin çalışma düzeni, sindirim sistemimizin çalışma ritmi, hormonlarımızın salgı duzenleri bu sistemin etkilediği yaşamsal fonksiyonlardır. Limbik sistem aldığı olumsuz uyaranlara göre vücudun fonksiyonlarını dengeleyerek sağlıklılığın devamını sağlamaya çalışır. Bununla birlikte çok uzun süren veya çok kuvvetli (deprem,iş kaybı, çok yakınlarımızın ani kaybı vb.) olumsuz uyaranlarla karşılaştığında limbik sistem görevini yapamaz hale gelebilir. Bunun sonucu ise kabızlık, adet düzensizliği, irritabl kolon, gerilim tipi baş ağrısı vb. fonksiyonel bozukluklara bağlı hastalıklar ortaya çıkar.Akupunktur serotonin ve endorfin düzeylerinde artış ve regüle edici etki nedeniyle daha mutlu olması ayrıca vücudumuzun immun sistem direncinde artış sağlar.
Akupunktur dejenere olmuş bozulmuş doku ve organlarda rejeneratif etkisi ile yenilenme sağlar.Yani kişiyi gençleştirir.
Akupunktur limbik sistemi regüle ederek strese daha dayanıklı hale getirir.
Bunun sonucu yaşamsal fonksiyonlarımızı dengelenerek hastalıkların ortaya çıkması engellenir.Yeter ki siz isteyin...

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şükrü Yıldırım

Dr. Şükrü YILDIRIM, 1968 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyeti sonrasında Sağlık Bakanlığı kadrosunda 12 yıl çalışmasının ardından Paris’te 2003 yılında tıbbi ve estetik mezoterapi ile selülit, lokal şişmanlığın ve yağların azaltılması üzerine eğitimler almıştır. Alanı ile ilgili yurtdışında birçok eğitim alan Dr. Şükrü YILDIRIM, 2004 yılında akupunktur tedavisi üzerine eğitim almak için Çin'e gitmiş, Yu- Sheng Chienese Medical Klinik'te eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Bunun yanısıra Fransa'da Lazer eğitimi de almıştır. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok mesleki derneğe üye olan Dr. Şükrü YILDIRIM, Sağlık Bakanlığı'ndan Akupunktur uygulama yetki belgesi ve Medikal ...

Etiketler
Stres tedavisi
Dr. Şükrü Yıldırım
Dr. Şükrü Yıldırım
Antalya - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube